Деси чака своето чудо

 Деси чака  своето чудо | StandartNews.com

След неуспешни операция и лечение у нас младата жена се надява да получи втори шанс в германска клиника

Какво ти дава сила да се бориш, когато чуеш диагнозата "рак", споделя 34-годишната варненка

 


"Добър ден, Деси". Това е името на общност във Фейсбук, инициирана от варненци в помощ на Десислава Любенова. Преди месеци съдбата й обърнала гръб. Тя чула най-страшната диагноза за своя живот - болна е от рак. Но нейни приятели се притекли на помощ. От седмици, водени от рефрена на песента "Дано" на Богдана Карадочева - "Ако до всяко добро същество, застане поне още едно" - те търсят всевъзможни начини да наберат сумата, нужна за оперативното лечение на Деси.

В началото са били 20 доброволци. Сега са над 100, като всеки ден броят им набъбва. Всеки иска да помогне. Няма нищо по-ценно от човешкия живот, споделят хората с добри сърца.

Дарителски кутии има в множество търговски обекти във Варна. Към кампанията се присъединиха и хора от други градове на България. Открили са и дарителска сметка в PayPal:[email protected]. До момента равносметката е: 13 509,20 лв. в дарителската сметка и 1404,69 EUR - в PayPal.

Всеки може да помогне и по банкова сметка ДСК, BIC(SWIFT) STSABGSF, банкова сметка в лева: BG30STSA93000022818218, Десислaвa Викентиевa Любеновa или чрез PayPal [email protected].

Десислава Викентиева Любенова е на 34 г. и се нуждае от спешна операция за отстраняване на туморни образувания. Вече е правена операция у нас, но неуспешна. Деси вярва, че има втори шанс - в клиника в Хайделберг - Германия. За това обаче е необходима сериозната сума от 42 000 евро.

Как започва всичко? Ето разказа на Деси:

РАК! - Диагнозата, която никой не очакваше. Бях уплашена и объркана. Нямаше време, всичко трябваше да стане бързо. Така преди 18 месеца започва моята история. Всичко ще се оправи повтаряха лекари, приятели, семейството ми! Пътят беше ясен - операция, лъчетерапия, малко химиотерапия и готово. Влязох в болницата изпълнена със сила, вяра, надежда и огромно доверие към моя лекар!

Непосредствено след операцията обаче започнаха един след друг проблемите - претърпях още няколко по-малки операции в рамките на 4 седмици. Вече не си правех илюзии, че ще бъде лесно...

След 35-дневния престой в болничното легло се разплаках, когато видях слънцето и направих първите си крачки навън, когато усетих миризмата на изгорели газове, пушек, готвено или нещо различно от медицински и санитарни препарати. Бях слаба, уморена, изтощена, но си отивах у дома.

Но операцията е само част от целия комплекс на лечението. В допълнение към нея се прилага химиотерапия по схема, която е една и съща по целия свят. Съгласих се - 6 месеца на всеки 2 седмици 48-часови вливания на химиотерапевтици, които трябваше да убият всичко, което е останало след операцията. Всички в онкологичното отделение бяхме изпълнени с оптимизъм - ще успеем, трябва да се преборим, няма да се предаваме. Историите, с които се сблъсках там, са безброй. Взаимно се подкрепяхме.

След последния курс на вливане с нетърпение чаках скенера, за да видим ефекта от лечението. Не беше това, което очаквах, не стана така, както го описваха лекарите.
Ракът не беше изчезнал.

Мълчание.

"Съжалявам!"

Решението беше нова операция, но каква и къде?

Изгубих много време в консултации, в търсене на лекари с конкретното решение, но най-добрите имена в специалността не се ангажираха с последваща още по-сложна операция. Потърсих лекарско мнение в чужбина. Насочиха ме към Университетската болница в Хайделберг, която е с най-голям опит в лечението на моето заболяване. Получих адекватни консултации, изследвания и препоръка за незабавна операция. Сумата от 42 000 евро обаче е непосилна за мен и семейството ми, както и за повечето българи в моето положение. Потърсих помощ от здравното законодателство в България, но ми отказаха финансиране за лечение в чужбина. И така се наложи да стартираме кампания за набиране на необходимите средства за лечение.

Изводът: Година и половина дълъг и труден път, много усилия и болка. "Не е било напразно, ще стане просто трябва да потърпя още", окуражавах се и аз и всички, които бяха с мен. Всичко това промени мен и близките ми. Редуваха се периоди на спадове и върхове, на сълзи и усмивки, на радост и тъга, въодушевление и разочарование. Не можех да се преструвам, че през цялото време съм силна и не съм губила надежда. Бях забравила за силата на вярата, молитвата и Божественото величие. Какво чудо е да си човек! Излизайки на улицата, виждам над себе си дълбоко, безкрайно, синьо небе, около мен вървят хора, фучат автомобили, преминават трамваи, подскачат деца, кретат старци. Как се чувствам? Какво си мисля за всичко това? Изненада след изненада, нали? Чудо след чудо, нали? Пък и още слънцето грее отгоре, полека клони на запад и изчезва зад хоризонта, а от тъмносините небеса нахлуват рой звезди. Какво е всичко това? Чудо след чудо, безброй чудеса. Те ми връщат вярата в света и човека. И вярата, че тези чудеса никога няма да свършат!
Нека всеки да помогне с каквото може. Красотата на света се крепи на усмивките. Да запазим и тази на Деси, апелират хората с добри сърца.

DMS DESI на номер 17 777
стартира вчера

Дългоочакваният DMS DESI на номер 17 777 най-сетне вече е активен, похвалиха се вчера доброволците, които помагат на Деси. Така всеки може да изпрати лесно и бързо своята помощ за лечението на жената. На Фейсбук страницата за Деси http://on.fb.me/1H9jdBf непрекъснато се актуализира теущото развитие и предстоящите събития. Там всеки може да прочете за различни събития, като например свободни от вход атракциони във "Въжен парк" близо до Варна за посетителите, които сами преценяват стойността на престоя си в кутийките за Деси. Ще намерите и подробности за организацията на двата паралелни благотворителни концерта в София и Варна. Ще научите за предоставена авторска картина, която вероятно ще бъде разиграна на търг. Предстои обсъждане и на спортен турнир за каузата на Деси, в който вероятно община Варна също ще помогне. Също в страницата се актуализират градовете и адресите, където има кутии за дарения, както и всички актуални новини. "Стремежът ни е да избягваме черните подробности, свързани с темата, и да звучим оптимистично и положително. Защото сме наясно, че случаят "Деси" далеч не е изолиран, а призивите за помощ са ужасно много", казват ангелите на Деси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай