"Бъди зелен не само за ден" обединява 16 селища

 "Бъди зелен не само за ден" обединява 16 селища | StandartNews.com

В деветото издание на инициативата „Моят зелен град" тази година се включиха общо 16 населени места от цялата страна - Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен, Смолян, София, Стара Загора, Търговище и Хасково. Това съобщават инициаторите на кампанията, която ще стартира на 10 септември в местността „Офелиите" на Витоша.

Тогава доброволци ще изградят нови кътове за отдих и ще обновят и ремонтират съществуващите пространства за пикник в близост до „Яворова поляна, една от най-красивите местности в природния парк. В рамките на тазгодишното издание на екоинициативата на Витоша ще бъде засадена и втората гора на „Моят зелен град"
Организирани акции по залесяване, почистване, обновяване и облагородяване ще се проведат и в останалите селища, прегърнали мотото „ Бъди зелен не само за ден".

Кампанията се организира от 2008 г. от компаниията Кока-Кола – България в партньорство с Екопак - България и Българското дружество за защита на птиците. През 2014 г. над 2 500 еко-любители от 23 български града са се включили в подкрепа на пострадалите от наводненията региони в страната, а през миналата година стана факт и залесяването на първата гора в рамките на инициативата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай