5 начина да се спасим от лошото време

5 начина да се спасим от лошото време | StandartNews.com

Според прогнозите този уикенд ще е дъждовен и ветровит. Как обаче да направите почивните си дни по-хубави? Понякога лошото време може да е повод да се сплотите с близките си, прекарвайки повече време заедно.

Рибата кълве

При дъжд кълването може да се подобри, или да се влоши, зависи колко силно вали. Едрите капки вдигат силен шум при падането си във водата и рибата „отсича". Ако обаче вали така по-дълго време (ден-два) рибата свиква и започва да кълве. Валежите смиват много храна (основно насекоми) от бреговете във водата и рибата идва по-близо, за да ги обере.

Грабвайте каяка

Ако сте от хората, които търсят адреналин задължително грабнете каяк. Когато вали вълненията в реките се увеличават, което ще направи изживяването ви много по-вълнуващо. Единствено трябва да сте сигурни, че няма да има светкавици и гърмежи, които определено биха застрашили живота ви.

Киномания

Ако вече сте изпуснали свободните места за театралните постановки, то в кината винаги има място и за вас. Насладете се на някои от новите филми, които наскоро завладяха Холивуд.

Нови хоризонти в кухнята

Сега е моментът да пробвате нови хоризонти в кухнята. С наближаването на лятото по-леките храни могат да ви изненадат с разнообразни форми за приготвяне.

Музеи в действие

Ако не сте посетили някой от музеите във вашият град или околностите, сега е моментът да го направите. Освен нови познания, ще възбудите и любопитството на децата си към науките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай