570 наши строители заминават на работа в Израел

570 наши строители заминават на работа в Израел | StandartNews.com

София. Агенцията по заетостта е одобрила 573 кандидати за работа в Израел след третото набиране на работници по спогодбата за временна заетост на граждани на двете държави. Това стана ясно по време на работната среща между министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и министъра на вътрешните работи на Израел Ели Ишай.

Тя е част от съвместното заседание на правителствата на България и Израел, което се провежда на 10 и 11 септември в Тел Авив.

Окончателният подбор на одобрените строителни работници ще стане от Службата по въпросите на населението и имиграцията към Министерството на вътрешните работи на Израл. Утвърдените кандидати ще заминат за там през октомври.

Преди време нашето социално министерство издейства пред Израел облекчени условия за наемане на български строителни работници по спогодбата.

Така например отпадна изискването за представяне на документ за доказване на образование и трудов стаж в специалността. Всеки кандидат доказва уменията си в интервю представители на Асоциацията на контракторите и строителите в Израел (АСВІ). Освен това бе увеличена възрастта на кандидатите до 50 г.Агенцията по заетостта продължава да набира кандидати за работа в Израел.

Договорената преди година квота за българските строителни работници там е 3500 души. Към момента започналите работа са 88. Търсят се кофражисти,арматуристи, мазачи и работници по полагане на керамични облицовки на подове и стени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай