3-годишният Ники може да проходи, ако му помогнем

3-годишният Ники може да проходи, ако му помогнем | StandartNews.com

Момченцето се нуждае от средства за поредния курс на лечение в полска клиника

 

3-годишният Ники от Пловдив, който страда от детска церебрална парализа, започва трета, последна седмица от поредния си курс на лечение в полската клиника „Мечти".

С това момченцето се приближава с още една крачка към най-съкровената мечта на своите близки – да проходи.

„Днес ни предстои и разговор с директора на клиниката, за да обсъдим евентуалното извършване на фибротомия, което ще спомогне за прохождането на моето смело момче", каза за marica.bg майката на момченцето Саша Димитрова.

Тя се обръща с гореща молба за помощ към всички наши читатели. „Моля ви, не спирайте да ни подкрепяте. Имаме нужда от вашата добронамереност и добродушие! Ако желаете, може да споделите за нашия проблем и с приятелите си, за да достигне до повече хора с добри сърца", призовава майката.

Саша, която е самотна майка, продаваше в интернет стари дрешки на детето, за да изкара пари за лечението му. Бабата на Ники пък гледа старци в Гърция и помага оттам за скъпата рехабилитация. А хората от „Коматево", където живее семейството, организираха благотворителен концерт, трогнати от историята на малкия Никола.

От петмесечна възраст детето трябва да се подлага и на ежедневна рехабилитация. Тя струва 1200 лева месечно. „Държавата плаща само за 10 дни, в които влизат събота и неделя, когато не се правят такива процедури. Това е напълно недостатъчно за трайно подобрение", разказва майката. Тя не може да разчита на помощ и от бащата на детето си. След като чул диагнозата церебрална парализа, мъжът напуснал семейството си.

„Въпреки всичко Ники се усмихва постоянно. И не спира да вярва", казва майка му.

Дарителска сметка в Уникредит Булбанк

IBAN: BG22UNCR70001522564636

BIC : UNCRBGSF

Титуляр : Никола Сашев Димитров

PayPal : [email protected]

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай