3600 кг канабис заловиха в Благоевградско

3600 кг канабис заловиха в Благоевградско | StandartNews.com

Благоевград. Полицията използва и летателна техника, за да удари производителите на марихуана в Петричкия край.

Хеликоптер е пуснат в действие в петък при мащабна полицейска акция срещу отглеждането на наркотичното растение в региона. Благодарение на машината са открити девет ниви с канабис високо в Огражден планина. Те били скътани в труднодостъпни гористи местности край село Драгуш, което е на над 1000 метра надморска височина в гората. В операцията са участвали служители на ОД МВР – Благоевград, местното РУП и Гранична полиция.

Деветте поземлени имота са в горския фонд. Не са на чатни стопани, така че не се знае кой ги и засадил и се е грижил за наркотичното растение. Напоследък все по-често производителите на канабис ползват земи, които са държавни, общински или на горските стопанства. Наркотичното растение е унищожено на място, като е съставен протокол за това. Дрогата е изгорена. „Добре е, че опростиха процедурата и можем да я унищожаваме веднага на място. Преди време се товареше и транспортираше до дворовете на полицейските управления, където се складираше и охраняваше. А в жегите това ни костваше огромни усилия", твърдят полицаи.

Служители от РУП-Гоце Делчев и техни колеги от Граничния участък също в петък са извършили проверка по оперативен сигнал на нива в землището на хаджидимовското село Лъки. Там са открити и изгорени 115 стръка зелена листна маса с общо тегло 98 килограма. По двата случая са образувани досъдебни производства и са уведомени районните прокуратури в Петрич и Гоце Делчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай