22:30 ч.

13.07.13

1 мин.

2465

2

2
33 % със заплата под масата
Снимка: princeps.bg

32,7% от БВП е делът на сивия сектор у нас. Това сочат резултатите от изследване на Асоциацията на индустриалния капитал за 2012 г.


Едва с 0,6% е намалял сивият сектор в страната ни в сравнение с 2011 година. По този показател България се намира на първомясто в ЕС. В съседните страни от Балканския полуостров сенчестата икономика е около 27-28% от БВП, твърди проучването. Сред най-разпространените нелоялни практики са работата без трудов договор. Масово се декларират минимални суми, върху които се плащат осигуровки, а служителите получават допълнително пари на ръка.


Друго нарушение е неиздаването на фактури и избягването на плащане на ДДС. Според бизнеса намаляването на административната тежест и въвеждането на повече електронни услуги би свило сивия сектор.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 07:46 · 14.07.2013
Накарахте стотици хиляди да си закупят касови апарати с връзка към НАП и резултата никакъв!
Потребител · 23:44 · 13.07.2013
Че иначе как ще се плаща на протестиращите - например??
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент