300 ученици тръгват на поход-поклонение

300 ученици тръгват на поход-поклонение  | StandartNews.com

300 ученици от Източните Родопи тръгват на поход-поклонение „По стъпките на българската армия" на 8 и 9 октомври. Походът е включен в Националния календар на честванията по повод 100 години от Първата световна война. Организира се от инициативен комитет, председателстван от областния управител на Кърджали, с подкрепата на МО.

Девет ученически туристически отряда от Кърджали, Черноочене, Крумовград, Кирково и Ардино, както и отряд от Съюза на ветераните ще се включат в похода.

Колоната ще води полк.Лалов от Министерството на отбраната. В първия ден участниците ще положат венци на признателност и ще изнесат тържествена програма пред паметниците на загиналите фронтоваци в с. Шумнатица и Крумовград и ще нощуват в палатков лагер на полигона край Широко поле. В неделя ще има честване пред войнишкия паметник в Пчеларово.

Заключителната церемония и награждаването на участниците ще бъде пред паметника на Освободителите в Кърджали. Ден преди тръгване на походниците във Военния клуб ще бъде организирана лектория, посветена на героите от Първата световна война.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай