2-годишната Сияна с два огромни хематома в корема

2-годишната Сияна с два огромни хематома в корема | StandartNews.com

Два огромни хемотома са отстранили докторите от коремната област на малката Сияна, която бе пребита. Операцията е изключително тежка, бих казала виртуозна, защото лекарите не са засегнали органи-черен дроб, панкреас, те са останали непокътнати. Това заяви проф. д-р Виолета Йотова, завеждащ детската клиника в УМБАЛ"Св. Марина", където е настанено и се борят за живота на двегодишното момиченце от търговищкото село Кралево.

Детето е било системно малтретирано, по телцето му има следи и от стари травми е заключението на лекуващите лекари. Но няма данни да е гладувало, теглото му е в нормите за възрастта.След претърпяната сложна операция Сияна продължава да бъде в интензивното отделение поне до петък, въпреки че състоянието й вече не е критично.Във вторник за пръв път детето е нахранено през устата.

След като напусне интензивното, детето трябва да се лекува още в болницата, но с родител или придружител. Майка му е задържана от полицията, а четири след инцидента и приемането му в болницата, хора представящи се за негови близки поискали по телефона информация за състоянието му. На свиждане не се е мяркал нито един родственик на Сияна. Момиченцето е много красиво и чаровно, не скри възхищението си проф. д-р Йотова. Според лекарите детето е българче, както и майка му.

Според психолога д-р Калоян Куков момиченцето има ограничен речников запас, което може да се дължи на много фактори. Но вече проявява емоционални реакции на задоволство, като получи исканата играчка, както и търси внимание на екипа в интензивното отделение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай