2 г. не е плащано на охранителните фирми на язовирите

2 г. не е плащано на охранителните фирми на язовирите | StandartNews.com

София. От месец май 2012-а година, тоест 21 месеца, не е плащано на охранителните фирми на язовирите, но постоянно се правят погасявания на стари плащания. Това обяви Тодор Бозев – собственик на една от охранителните фирми на язовирите, пред БНР.

Общата дължима сума към 4-те охранителни фирми е около 1,1 млн. лв., обясни той.

По думите на Бозев ще изгубят твърде много време, ако търсят правата си в съда. Нашите служители не могат да чакат нито ден повече. Всички възможности за физическо оцеляване са изчерпани. Имаме желание да се плати час по-скоро от министерството и „Напоителни системи", но с оглед на тяхното тежко финансово състояние това би следвало да се поеме от принципала, от собственика на всички тези обекти – 22 стратегически обекта, национални язовири. Имахме 2-3 конструктивни срещи с министър Греков. Той пое ангажимент.

Този позор продължава вече 3 години. Нашият договор беше обществена поръчка от 2008 до 2010-а година с т.нар. Агенция по хидромелиорация, която беше закрита преди да изтече срока. След закриването има официален договор – споразумение с министър Найденов и с 4-те охранителни фирми, в което споразумение става ясно, че министерството става правоприемник на задълженията на агенция, коментира Бозев и уточни, че от 2010-а година те нямат договор.

Никоя охрана не може да напусне току така, защото на нея има зачислено имущество за милиони и както тя го е приела от някъде или някого с протокол и документ, тя трябва да го сдаде на някого и нанякъде с подобен документ. Ние питаме писмено многократно – кога и на кого да сдадем имуществото. И аз задавам следния въпрос – всички знаят – от министъра до директора на „Напоителни системи" и всички останали, че тези язовири се охраняват от 100 души – казва ли ни се на нас в този момент да напуснем, коментира още Бозев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай