230-годишната варненка скъса с модния дизайн

230-годишната варненка скъса с модния дизайн | StandartNews.com

Боряна намери четирилистна детелина и удари печалба от тотото

Младата варненка, която чиновници изкараха най-старата жива жена на света - на 230 години, стана истинска медийна звезда. След телевизионните репортажи близки и приятели от цялата страна се надпреварват да й искат на шега рецептата за дълголетие. Няма да я даваш, отсякла една от бабите на 31-годишната Боряна Йотова.

Жената стана известна за броени часове, след като служители от "Местни данъци" на община Варна объркаха данните й, като във фиш за глоба написаха, че личната й карта е издадена от МВР на 1 януари 1800 г. Това означава, че жената би трябвало да е родена през далечната 1784 година. Йотова разбрала за грешката, след като отишла да декларира нов имот - закупен апартамент, но се оказало, че е просрочила едномесечния срок от датата на сделката при нотариус. Отнесла минималната глоба от 10 лева и тогава видяла нелепата грешка. Най-вероятно чиновниците са пропуснали да впишат датата на издаване на личната ми карта и системата автоматично я попълнила, обяснява Боряна. Първоначално младата жена се стъписала от неверните данни, но вече я развеселяват на глас и объркването им е повод за много закачки и майтапи с приятели и познати.

Боряна и мъжът й стягат сега новия апартамент и до края на месеца ще се заселят там в очакване на първата си мъжка рожба. Юнакът трябва да се появи на бял свят на 6 септември в Деня на съединението на България.

Боряна е завършила висше образование във ВСУ "Черноризец Храбър" - моден дизайн. Не работи по професията, има частен бизнес - но не в света на модата. Както казва, "орязаха ми крилете" при защита на дипломната й работа. Направила истинско списание от модната колекция, която сътворила и заснела. "Освен за шоуто на Слави не става за нищо друго", казали преподаватели при оценяването, ядосани, че бъдещата висшистка рядко посещавала лекциите им.

Въпреки фалстарта си младата жена се чувства късметлийка в живота.
Седмица преди да разбере, че е на 230 години, Боряна намерила четирилистна детелина - при това в бедстващия квартал "Аспарухово", където имала среща. Веднага в местния тото пункт пуснала четири фиша, които до един се оказали печеливши - ударила три тройки и една четворка.

Боряна Йотова е от Червен бряг, където живее фамилията й. Гордее се с дядо си, който наистина върви към дълголетие, щом на 83 години още строи покриви на къщите на хората. Младата жена е поела сама пътя си към Варна едва на 17 години, когато се записала студентка. Тя е тръгнала в първи клас от 6-годишна и е от последния випуск, когато средното образование се завършваше за три години. И от последните, които имат зелени паспорти, макар и за една година. След това се сдобива с личната карта, на която чиновниците сбъркаха датата на издаването при документа за глоба. Бъдещата майка е зодия Водолей и има много хобита, но на първо място обича да рисува и да пътува. А в детските си години е тренирала акробатика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай