15 полицаи пропаднаха в дере

15 полицаи пропаднаха в дере | StandartNews.com

Шофьорът на камиона е затиснат под вода, не показва признаци на живот

София. Тежък пътен инцидент стана в нощта на Коледа около 0.30 часа в близост до с. Горно Ябълково, съобщиха от пресцентъра на МВР. Автомобил с висока проходимост ЗИЛ-131, превозващ служители на МВР, участващи в специализираната полицейска операция на българо-турската граница, се е преобърнал в дере.

Инцидентът е в зоната на отговорност на ГПУ Средец, в района на 136 гранична пирамида. На място са изпратени екипи на Спешна помощ, полиция и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението". В камиона са пътували 15 служители. По данни към момента, шофьорът е останал затиснат в кабината. Пътниците са транспортирани в болница с различни травми. Причините за пътно-транспортното произшествие се изясняват.

В района на инцидента са министър Веселин Вучков, главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и директорът на ГД „Гранична полиция" Захарин Пенов. Очаква се брифинг в 9 часа в сградата на РДГП-Елхово.

"Операцията, която полицаите са провеждали при село Горно Ябълково, е била свързана с охрана на границата", това каза зам.-директорът на "Гранична полиция" Милен Пенев по телефона пред Нова телевизия.

Автомобилът се е обърнал в дере, пълно с вода и това е усложнило спасителните работи. Най-тежко пострадал е водачът на автомобила, който е починал. Пенев съобщи, че все още няма официално медицинско заключение за това, тъй като не може да се стигне до него.

Шофьорът е затиснат под кабината и е под вода. Той не показвал признаци на живот. "Не може да бъде освободен със силите и средствата на колегите", обясни Пенев.

При другите служители има двама с фрактури на крайници - един на ръката и един на крака. "Това са служители, които са завършили своята смяна и са се прибирали за почивка", каза Пенев. Той съобщи, на мястото на инцидента е и министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, главният секретар на МВР и дитректорът на Главна дирекцив "Гранична полиция". 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай