08:44 ч.

18.01.16

1 мин.

1790

0

0

140 села в страната остават без ток

от Ваня Христова |

140 села в страната остават без ток
Снимка: Михаил Кършовски

Общо 140 села в страната са без ток, основно в планински райони на областите Пловдив и Пазарджик. Това съобщи пред БНТ началникът на отдел "Комуникации" в EVN Петър Костадинов. И уточни, че информацията е към 7 часа тази сутрин.


Имаме подобрение на обстановката, обясни той и изтъкна, че се надява до края на деня електроподаването в по-голяма част от засегнатите населени места да бъде възстановено.


Към 6 ч. тази сутрин 80 населени места са без ток на територията на енергодружеството. Над 300 аварийни екипи ще работят в днешния ден. Най-интензивно се работи в областите Видин Монтана и Враца, каза от своя страна директорът на "Експлоатация и поддръжка" в ЧЕЗ Виктор Станчев.


Във Варненско обстановката се е усложнила през нощта, съобщи Стефан Абаджиев, управител на "ЕНЕРГО - ПРО" Варна. Към 5:30 ч. в 239 села на територията на дружеството не е имало електричество. Най-тежко е положението в областите Велико Търново и Търговище.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент