Млади преподаватели ще участват в управлението на висшите училища
Девет милиона европейци са се възползвали от програмата Еразъм


10:25 ч.

11.10.18

2 мин.

0

0

0

ВУСИ ще си сътрудничи с водещ световен производител на технологични интелигентни системи

от редактор |

ВУСИ ще си сътрудничи с водещ световен производител на технологични интелигентни системи

Висшето училище по сигурност и икономика сключи споразумение за сътрудничество с Dahua Technology. Компанията е водещ световен производител на системи за видеонаблюдение и има присъствие в над 180 държави. Продуктовото портфолио на Dahua Technology е изключително обширно и предлага интегрирани системи за пътна безопасност; видеонаблюдение и софтуер; цялостни решения за управление на големи търговски площи и магазини; интелигентни системи за мениджиране на сгради и жилищни комплекси; високотехнологични решения за банкиране и финанси и т.н.
Споразумението за сътрудничество между ВУСИ и Dahua Technology беше подписано съответно от ректора на вуза проф. д.п.н. Георги Манолов и г-н Лианг Фей – представляващ Дахуа Технолъджи България. „Изключително съм удовлетворен от факта, че след почти едногодишни преговори подписахме споразумение с Dahua Technology. Искам да подчертая, че ние не просто сключваме договор с една от многото фирми на пазара, а с крупна компания, която е сред лидерите в глобален мащаб с над 3 милиарда долара оборот", заяви проф. Манолов. „Радвам се, че студентите на вуза ще могат да се запознаят и да работят с нашите продукти, които са на световно ниво. Показателен за това е фактът, че нашата фирма е втора по пазарно присъствие в целия свят за 2015 година", каза г-н Фей.
ВУСИ и Dahua Technology ще създадат съвместна иновационна лаборатория за сигурност и наблюдение. Тя ще се използва както за обучение на студентите, така и за внедряване на най-новите постижения в технологичните разработки. Избрани специалисти ще провеждат занятията със студентите, които освен практически умения, ще могат да провеждат и специализирани изследвания.
„Полагаме основните на взаимноизгодно и дългосрочно сътрудничество, което ще надграждаме във времето. Интегрираме усилията си с водеща глобална компания, чийто опит се цени в целия свят", заяви ректорът на ВУСИ проф. Георги Манолов. Той не скри очакванията си партньорството с Dahua Technology да послужи като положителен пример и да даде тласък на развитието както на двустранните отношения, така и на тези между китайските фирми и висшето образование в България.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент