Волен иска оставка и на Каракачанов, той му отвърна

Сидеров да вземе да ходи на работа и да не ми акъл през медиите, заяви лидерът на ВМРО

Волен иска оставка и на Каракачанов, той му отвърна | StandartNews.com

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова след Валери Симеонов оставка като вицепремиер да подаде и другият лидер от "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов. "И Каракачанов да подаде оставка. И двамата с Валери Симеонов не издържаха теста на властта.  Всичко това, което направиха като грешки, е достатъчно. Да се мотаеш във властта само заради гъдела, за мен е перверзия!".  Това заяви в телефонно включване в ефира на "Офанзива" по Канал 3  Сидеров, който сам пожела да говори с водещия Любо Огнянов.

"И двамата да напуснат постовете, да се съберем и да видим дали може да направим нещо истинско, дали можем да започнем начисто - да поставим приоритети за какво сме във властта, защото да се мотаеш във властта, само заради гъдела, за мен това е перверзия", заяви Сидеров.

Той уточни, че това не е ултиматум, че го прави като приятелско предложение. "Искам да ги върна към разума, те загубиха връзката с реалността. Ако ме послушат - ще продължат, ако не ме послушат - ще завършат зле!", подчерта Сидеров.

"Бях за оставката на Валери Симеонов още преди месец, но не ме послушаха. Призовавам вицепремиера Каракачанов също да подаде оставка и да видим дали можем да бъдем Патриотичен блок, някаква формация, която да започне начисто - да поставим приоритети какво искаме да постигнем за българския народ. Ако не – всеки да си хваща пътя и да си тръгва! Няма срок и ултиматум, правя го като приятелско предложение, което да ги върне към основните неща в живота, защото смятам, че и двамата малко позагубиха връзка с реалността", каза още Сидеров.

По-рано Сидеров заяви на брифинг, че оставката на Симеонов е закъсняла и призова Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Красимир Каракачанов да му се извинят, че не са се вслушали в призива на лидера на "Атака" вицепремиерът да се оттегли веднага след репликата му за протестиращите майки.

Волен заяви още, че няма смисъл да се предлага нов вицепремиер от Патриотите на мястото на Симеонов."Какво да прави този вицепремиер. Симеонов отговаряше за 7-8 ресора - демография, здравеопазване... Има ли напредък по тези теми. Не е важно да има още един вицепремиер, а да се върши работа", пордължи разпалено да обяснява Сидеров. " Призиви за оставка през медиите не приемам!", отвърна на своя коалиционен партньор Каракачанов пред Епицентър.бг.

"Ако Сидеров е толкова загрижен, да дойде на Коалиционен съвет и там да си даде предложението, а не да ми дава съвети през медиите. Аз не пропускам да ходя на работа всеки ден, нека и той да тръгне редовно на работа", контрира вицепремиерът Каракачанов.

 

"Цялото поведение на Сидеров е двойнствено - търси варианти при които хем да е във властта, хем да я критикува. Ако не желае да е в състава на "Обединени патриоти" - да го заяви ясно", категоричен беше Каракачанов. Той окачестви като спекулации версиите, че Ангел Джамбазки ще бъде четвърти в листата на ГЕРБ. "Никога не сме мислили за такъв вариант и той не съществува", увери вицепремиерът.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай