08:50 ч.

16.12.14

1 мин.

4132

0

0

ВИДЕО: Лабораторни опити и технологични експерименти стават достъпни за дистанционно обучение в ХТМУ

от Стандарт |

ВИДЕО: Лабораторни опити и технологични експерименти стават достъпни за дистанционно обучение в ХТМУ

Нови форми за oбучение в областта на химичните технологии, биотехнлогиите и металургията са факт с изпълнение на проект BG051PO001-4.3.04-0028 „Подобряване на качеството на дистанционното обучение в ХТМУ чрез въвеждане на мултимедийни електронни учебни помагала и обучение на преподаватели, административен и технически персонал за работа със системата за дистанционно обучение, и въвеждане на он-лайн двустранна видео-връзка между преподаватели и студенти", финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси".


В 30 мултимедийни курса се осигурява интерактивна среда за обучение, което позволява студентите да наблюдават и дискутират он-лайн упражнения в лабораториите на Химикотехнологичния и металургичен университет. Голямата част от дисциплините по всички специалности включват експериментални работи със скъпи реактиви и изискват предварителна подготовка. Сега студентите имат възможност да се запознаят с методиките на провеждане на лабораторните упражнения и да работят самостоятелно върху теоретичната база на експерименталните здачи. Чрез модул за видеоконферентна връзка в системата за дистанционно обучение преподаватели и студенти в реално време могат да обсъждат учбния материал и да вземат решения по индивидуални и групови задания.Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент