15:25 ч.

23.11.17

2 мин.

0

2

0

Вълчев: Нужни са и дигитални учебници

от редактор |

Вълчев: Нужни са и дигитални учебници

„Дигитална учебна среда – ново измерение в образователния процес" е темата на конференцията, чиито домакин е Перник и събра образователни експерти, директори и учители от цялата страна в Двореца на културата. Мащабният форум ще бъде два дни ,днес и утре. Негов организатор е Министерството на образованието и науката, Съюзът на българските учители, ОУ „Св. Иван Рилски" и РААБЕ. 


На откриването присъстваха кметът Вяра Церовска, министърът на образованието Красимир Вълчев, проф. Огнян Наков – съветника на министъра, областният управител Ирена Соколова, зам.-кметът Севделина Ковачева, началникът на РУО Ваня Коконова, председателят на СБУ Перник Венета Миланова и директорът на ОУ "Св. Иван Рилски" Бойко Свиленов.


„За мен е радост да съм на тази конференция . За втори път през този месец съм в Перник. Перник винаги е бил едно добро място за обсъждане на актуалните и дискусионни теми, които са в образователната система. Градъте пример за добра работа и добро партньорство"- с тези думи се обърна към всички министърът на образованието Красимир Вълчев.


Той не скри, че навлизането на дигиталните технологии в класната стая е неизбежен процес . „Дигиталните компетентности са тези, които ще бъдат необходими за всяка една професия. Учениците трябва да бъдат не просто дигитални ползватели, а дигитални създатели, а за да бъдат такива обаче те трябва да започнат обучение още в първи клас. Учителят, който е направил неговите възпитаници да спечелят призови места в състезанията, знае колко усилия преди това е положил . Ние като министерство трябва да подпомогнем образователната система. Трябва да дигитализираме организацията на учебния процес , използването на електронни дневници, на информационни системи, системи за връзка с родителите", посочи министър Вълчев


По негови думи трябва да има достъп до електронно четивни варианти на книжните учебници. Дигиталното оценяване е също една от областите, по които работи министерството.


Кметът Вяра Церовска сподели, че министърът на образованието Красимир Вълчев никога не е пропуснал възможността да се отзове с учителите и обществеността в Перник по всички въпроси . Тя изказа и специална благодарност на Бойко Свиленов за организацията на форума.


„За всички нас е важно не само да бъдем в тон, но и да изпреварваме очакванията на учениците. Това е едно от големите предизвикателства - учителят да бъде преди всичко, защото той е човекът , по който се мерим , пък ние се мерим по най-доброто и това показва темата на днешната конференция . Надявам се да бъде полезна, да донесе опит не само за училищата в Перник, но и за всички в цялата страна", се обърна кметът към участниците. 


В рамките на два дни участниците ще обсъдят най-актуалните политики на МОН. Те ще коментират и важни предложения, които да се приложат за усъвършенстване на образователната система.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 16:27 · 23.11.2017
Еврокомисар по цифровизацията на европазара е нашата българка от Гоце Делчев. Ама нали е учила френски език в гимназията и френска филология в ЮЗУ-Благоевград, от цифровизация нищо не вдява, горката... Поне краткосрочен курс към Факултета по компютърни системи и управление ФКСУ да беше изкарала, та да не се излага...
Потребител · 16:20 · 23.11.2017
Г-н счетоводител, хайде да се опитаме да говорим на български език. Digit означава цифра а в цифровата схемотехника - и разряд. Дигитализация - някаква нескопосна полубългарска дума - на български език означава "цифровизация". Който е специалист по цифрови (логически) схеми или цифрова схемотехника, разбира това понятие. Който не е такъв, а се напъва да се прави на умен, не може да направи дори и един елементарен превод на английска дума, а иска да всява респект сред по-глупавите от него.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент