Училищен директор от Кърджали с новаторска лекция на международен форум

Училищен директор от Кърджали с новаторска лекция на международен форум | StandartNews.com

Директорът на най – голямото училище в Южна България СОУ "П. Р. Славейков" Милко Багдасаров изнесе изключително интересна лекция с презентация на тема "Ролята на училищния директор като треньор на отбор". Новаторското звучене на темата предизвика колегите му да препълнят залата в очакване на нестандартен и смел доклад, който включва редица препратки от практиката на директора и работата на треньори от ниво национални отбори до работата на училищните треньори и преподаватели.Това предизвика спонтанен интерес от страна на участващите над 200 ръководители в системата на образованието. Коментирано бе понятието "коучинг", което тепърва навлиза в терминологията на българското образование.

Багдасаров бе единият от двамата директори-лектори от българска страна в четвъртия Есенен форум на директорите в системата на образованието, състоял се 8-9 октомври в София. Срещата се утвърди вече като място за популяризиране на добри мениджърски практики и опит между директори на училища и детски градини от цялата страна. В рамките на двудневната програма участваха и лектори от Германия, Чехия, Холандия, Словакия и Румъния. Те представиха интересни теми, свързани с мениджмънта като възможност за развитие на училището и детската градина, предизвикателствата пред директора в динамично развиващата се образователна среда, прилагането на коучинг умения в училищното управление и др.

Форумът се организира от РААБЕ България със съдействието на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България /СРСНПБ/, Синдиката на българските учители /СБУ/, Фондация "Програма Стъпка по стъпка" и издателство "Клет България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай