14:05 ч.

28.02.18

2 мин.

0

0

0
Студът затвори 961 училища

Студът затвори 961 училища в цялата страна поради влошените метеорологични условия и пътна обстановка в страната, съобщиха от Министeрството на образованието. На места, както стана във Варна, принудителната ваканция може да продължи и до края на седмицата, ако обстановката не се подобри.


Най-много – 73 училища, са затворени в област Кърджали. В област Плевен и област Русе – по 71 училища, а в област Сливен – 68.


За петък - 2 март, ще бъде направена допълнителна преценка за учебния процес. Заради влошената метеорологична обстановка на територията на област Варна и утре са преустановени учебните занятия на територията на община Аксаково. Всички училища затварят и в община Балчик поради усложнената зимна обстановка и затворени пътища от републиканската мрежа.


Общините Свищов и Павликени също преустановиха учебните занятия във всички училища в двете общини. Освен това на територията на община Сухиндол от училище са освободени всички пътуващи ученици.


Неучебен ден е и в Силистра, Стара загора, Петрич, Карлово и котел.


Кметовете на варненските общини Бяла, Девня и Суворово отмениха учебните занятия днес и утре, а в община Вълчи дол учениците няма да ходят на училище до края на седмицата. Неучебни дни обявиха и в редица общини в Шуменска, Плевенска и Видинска област.


ЗАТВОРЕНИ УЧИЛИЩА ПО ОБЛАСТИ:


ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД, ОБЩИНА ПЕТРИЧ – 18 УЧИЛИЩА


ОБЩИНА БУРГАС – 26 УЧИЛИЩА


ОБЛАСТ ВАРНА – 98 УЧИЛИЩА


ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО – 17 УЧИЛИЩА


ОБЛАСТ ВИДИН – 12 УЧИЛИЩА


ОБЛАСТ ВРАЦА – 44 УЧИЛИЩА


ОБЛАСТ ДОБРИЧ – 46 УЧИЛИЩА


ОБЛАСТ КЪРДЖАЛИ – 73 УЧИЛИЩА


ОБЛАСТ ЛОВЕЧ – 3 УЧИЛИЩА


ОБЛАСТ МОНТАНА – 17 УЧИЛИЩА


ОБЛАСТ ПЛЕВЕН – 71 УЧИЛИЩА


ОБЛАСТ ПЛОВДИВ – 29 УЧИЛИЩА


ОБЛАСТ РАЗГРАД – 59 УЧИЛИЩА


ОБЛАСТ РУСЕ – 71 УЧИЛИЩА


ОБЛАСТ СИЛИСТРА – 45 УЧИЛИЩА


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент