13:30 ч.

22.02.18

2 мин.

0

1

0

Слава за Стара Загора: Ученици с 11 медала от математическа олимпиада в Тайланд

от редактор |

Слава за Стара Загора: Ученици с 11 медала от математическа олимпиада в Тайланд

Ученици от Стара Загора извоюваха 11 медала от финала на Международната олимпиада по математика, която се проведе на 21 февруари в столицата на Тайланд. В нея участваха 1500 ученици от 12 страни.


България беше представена от 48 деца от 13 града, на възраст от 6 до 18 години, класирани за финала след квалификация в Стара Загора на 17 декември миналата година, съобщиха от общината в Стара Загора.


Състезателите бяха разделени в 11 възрастови групи и решаваха 30 задачи за 2 часа, съобщи математикът Любомир Любенов, координатор на българското участие. Той уточни, че официалната церемония по награждаването е днес.


Старозагорските ученици завоюваха 7 сребърни и 4 бронзови медала. Сребърни медалисти са Йоан Михайлов (СУ „Максим Горки" – 2 клас), Иван Точев (СУ „Максим Горки" - 4 клас), Станислав Димов (СУ „Максим Горки" - 4 клас), Пламен Крумов (ППМГ – 5 клас), Паола Павлова (ППМГ –6 клас), Мирослав Минчев (ППМГ –7 клас) и Калоян Руев от ЕГ „Р.Ролан".


С бронзови медали са Ивалин Боев (2 ОУ – 4 клас), Димитър Енчев (ППМГ – 5 клас), Никола Кирилов (ППМГ – 5 клас) и Елина Димова (ЕГ „Р.Ролан" – 10 клас). Поощрителна грамота получи единайсетокласникът от ЕГ „Р.Ролан" Деян Дечев.


През последните години младите старозагорски математици постигнаха редица успехи в авторитетни международни олимпиади. Те са резултат от последователните им усилия, подкрепени от преподавателите, родителите и общинската администрация в лицето на кмета Живко Тодоров.


Със сребърен медал от Тайланд ще се завърне и Александър Проданов от ППМГ – Казанлък, 8 клас). Неговите съученици Даниел Бояджиев (ППМГ – Казанлък, 8 клас) и Стилиян Иванов (ППМГ – Казанлък, 9 клас) са бронзови медалисти.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 07:32 · 23.02.2018
браво деца гордеем се с вас
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент