12:26 ч.

30.07.13

2 мин.

11871

8

10

Психологията е най-желаната специалност в СУ

от редактор Румен Пенчев |

Психологията е най-желаната специалност в СУ

София. Психологията е най-желаната специалност в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2013/2014 г., информираха от пресслужбата на СУ.


9 042 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище. Най-много са кандидатите, посочили като първо желание специалност "Психология". На второ и трето място са специалностите "Право" и "Софтуерно инженерство", следвани от "Компютърни науки", "Медицина", "Публична администрация", "Английска филология", "Медицинска рехабилитация и ерготерапия", "Фармация" и "Журналистика".


Днес бе обявен третият и последен етап на класирането на кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски".


В третия етап на класиране участват потвърдилите от първия или втория етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-горна желана специалност, както и всички, некласирани на първите два етапа. Резултатите от третото класиране са окончателни, съобщават от СУ.


4 994 новоприети студенти са се записали или са потвърдили специалността, в която са класирани на първия и втория етап. Запълнени след първия и втория етап на класирането са специалностите "Скандинавистика", "Квантова и космическа физика", "Туризъм", "Право", "Музика", "География" (задочно обучение), "Журналистика", "Софтуерно инженерство", "Южна, Източна и Югоизточна Азия", "Кореистика", "Японистика" и "Китаистика". Записването за третия етап на класирането е окончателно и трябва да бъде направено в периода 31 юли – 2 август 2013 г. включително.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 15:41 · 30.07.2013
Послe 6тe си 4укат в главата тази спeциалност.
ХоХо · 14:29 · 30.07.2013
Психологията е новото право! Очакваме вълна психолози в диплома в джоба да берат портокали, като завършилите право наскоро.
Потребител · 13:45 · 30.07.2013
Не съм съгласна,че психологията е най-желаната специалност! Най-лесно се влиза там,защото с матурата по философия се кандидатства! Знам това със сигурност!Правото си остава най-желаната и перспективна специалност! Къде ще се реализират после?За учители по философия няма часове.
Потребител · 13:27 · 30.07.2013
А дано се намери някой да освидетелства Борисов, Цветанов, Станишев, Сидеров и Местан, Доган, Пръмовица , Кобурга и всички останали, да им сложат усмирителни ризи, да ги приберат поне за известно време за да се почувстваме и ние нормални граждани на тая държава!
Потребител · 14:30 · 30.07.2013
@Потребител Психолог и психиатър е различно нещо. Как може всичко да обръщате на политика бе болни червеи!
X · 13:21 · 30.07.2013
Не е нужно да си психо за да учиш психология, но помага! Евакуация на университетите! Висшето е губене на време!
Потребител · 12:51 · 30.07.2013
Нека учат психология. Все пак трябва да има кой да ми прави сандвичите в Макдоналдс след това.
Потребител · 13:42 · 30.07.2013
@Потребител абсолютно!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент