Продължават да търсят учители за страната

Продължават да търсят учители за страната | StandartNews.com

Учебната година ще започне нормално – няма основания за притеснение. Това каза зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова пред "Фокус". "Що се отнася до учебниците, мога да кажа, че до 27 август всички учебни комплекти и учебни помагала за I. и V. клас вече са доставени. Знаете, че учебните комплекти и учебни помагала за II. и VI. клас, бяха одобрени през август със заповед на министъра. Доставката им започна на 25 август и имаме уверенията, че до 15 септември всички ученици ще бъдат подсигурени с учебници и учебни комплекти", продължи тя

По думите ѝ, в случай че в някое училище дотогава не са доставени учебници и учебни помагала от избраното от тях издателство, няма да има повод за притеснение, защото първият учебен ден се пада в петък и както винаги училищата имат готовност да работят и в събота и неделя, за да осигурят нормални условия за учебния процес. "Освен това първите седмици са посветени за преговор на учебното съдържание, така че смятам, че няма да има проблем и учебниците и учебните пособия ще бъдат осигурени навреме за началото на учебната година", заяви Михайлова.

Зам.-министърът заяви, че в страната все още се търсят учители за новата година. По думите ѝ на сайтовете на всяко регионално управление на образованието винаги има обяви за търсене на учители, но точната цифра на учителите ангажирани в учебния процес тази година ще стане ясна на 15 септември, защото понякога и в последните дни се случват преминавания на учители то едно училище в друго или назначаване на нови колеги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай