Полицията гледа на камери училището в с. Рибново

Полицията гледа на камери училището в с. Рибново | StandartNews.com

Гард и 32 камери пазят реда и сигурността в школото

Крути мерки за затягане на дисциплината и осигуряване на реда и сигурността предприе ръководството на СОУ „Йордан Йовков" в гърменското село Рибново. Дори полицията следи на камери какво се случва в учебното заведение. Заради скандала преди месец и половина с учителя по география Осман Арнаутски, който бе набеден от родители и ученици, че влиза пиян в час, школото от 4 февруари вече е с охрана. Даскалът отрече обвиненията, но бе наказан с предупреждение за уволнение.

„Това бе сигнална лампа за нас да предприемем действия за въвеждането на система за сигурност. Монтирахме кабинка на входа на училището, за да затегнем пропускателния режим", заяви директорът Светослав Беков. Охранител води специален дневник, в който описва всеки един посетител. Целта е в учебното заведение да не влизат случайни хора и такива в нетрезво и неадекватно състояние.

В училището са монтирани 32 видеокамери – във всички 21 класни стаи, в коридорите, върху сградата. Направена е връзка с полицейския участък в Гърмен и с РУП – Гоце Делчев, където полицаите виждат в реално време картина от СОУ „Йордан Йовков". За да реагират своевременно при проблем.

Цялото оборудване с техника за видеонаблюдение струва на учебното заведение 2800 лева. „Сумата не е голяма, пък и сега виждаме кой какви щети нанася на материалната база. След това си ги възстановява – счупи брава, плаща я. А преди всичко се плащаше от бюджета на училището", допълва училищният шеф.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай