08:15 ч.

05.10.17

1 мин.

0

3

0

Подаряват смартфони на бедни деца

от редактор |

Подаряват смартфони на бедни деца

Правителството обмисля да закупи смартфони на социално слаби деца у нас, за да не изостават в развитието си. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в резиденция "Евксиновград", където се провежда заседанието на правителството. "Трябва да отговорим на иновациите и в училищата. Да дадем на децата необходимостта, всички вече имат смартфони, мислим за това да набавим такива и на социално слабите деца", обясни премиерът.


Кабинетът одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на образованието и науката в размер на 434 484 лв. Средствата са предвидени в централния бюджет за 2017 г. за спортно-състезателни дейности на студентите.
Към държавните висши училища, финансирани от МОН, ще бъдат трансферирани 396 141 лв., а към частните – 38 343 лева. Съответните суми са определени на база разработени от висшите училища проекти за подпомагане физическото възпитание и спорт на студентите в редовна форма на обучение и съобразно броя на студентите.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:08 · 05.10.2017
ЩЕ КУПУВАТ СМАРФОНИ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ МАНГАЛИ. ТОВА Е ИСТИНАТА. ЗА МАНГАЛИТЕ Е ТОВА
питанка · 10:10 · 05.10.2017
Парите предвидени за спортни дейности, а ще закупуват смартфони?? Някой не е добре с разума. За каква полезна дейност и обучение ще се ползват тези неща. Ровенето във Фейсбук и чатенето на шльоковица не е развитие на интелект и знания. Ясно, ще налеем едни пари в някой от мобилните оператори, нали са "наши хора" - идват избори.
Дървен Философ · 08:53 · 05.10.2017
Когато една Тиква и кратунчовци "мислят" за образованието, се раждат "гениални" идеи и затъпяващи поколения. Няма да оставят деца без този "смарт" канал за пряка манипулация. Да им бяха купили една книжка, да ги бяха завели на учебни екскурзии, да видят, да научат. Няма такова нещо, планът е ясен - ЗАТЪПЯВАНЕ. Ами бъдещето?
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент