22:30 ч.

18.04.16

2 мин.

866

1

0
Онлайн уроци в "Прознание"

Уроците вече не са това, което бяха. Традиционната представа за учител зад катедрата с тебешир в ръка отдавна вече не покрива онова, което се случва в училище. Или поне би трябвало да се случва.


В контекста на новата и по-модерна училищна среда се появява и "Прознание" - първата българска интерактивна уебплатформа, която предлага възможност за подготовка на деца от предучилищна възраст до 12. клас върху учебното съдържание с учител онлайн. До момента тя няма аналог у нас. Преди близо 3 години екип от професионалисти в образованието и IT технологиите си поставя за цел да разшири възможностите за качествена онлайн образователна среда. Вместо качени наготово домашни работи, както в някои други портали, се ражда виртуална класна стая, чиято цел е да отвори нови хоризонти пред любознателните.


Авторската методика за преподаване, създадена в сътрудничество с преподаватели от Софийския университет "Св. Климент Охридски", се оказва ключът към увлекателното поднасяне на уроците с помощта на технологиите. Виртуалната класна стая "Прознание" - онлайн "място" за среща между ученици и учител, предоставя богата палитра от инструменти за преподаване, визуално аудио и видеосъдържание, графики.


"Ако видим спонтанен интерес от страна на учениците, можем бързо да представим асоциативни материали, които да стимулират интереса и мисленето на децата", споделят учителите в "Прознание". Родителите пък могат да следят отблизо развитието на своите деца чрез достъп до видеоархива от проведени уроци във виртуалната класна стая. Те могат и да провеждат онлайн консултации със самите преподаватели. Участието в уроците може да стане от предпочитано място, в удобно време, като са необходими компютър, камера, слушалки с микрофон и интернет връзка. В зависимост от предмета и възрастта на децата уроците са с продължителност от 30 до 120 мин. Максималният брой на групата е между 6 и 9 ученици.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 03:24 · 19.04.2016
Г-жо Кунева защо не обърнете внимание как масово в общините изхвърлят у4ителите за пенсиониране
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент