Нови услуги по дентална помощ за децата

Нови услуги по дентална помощ за децата  | StandartNews.com

Председателят на Българския зъболекарски съюз д-р Борислав Миланов съобщи в Кърджали, че Националната програма за превенция на оралните заболявания при деца до 18 години ще се разшири и ще продължи за нов петгодишен период от 2015 до 2020 година.

Тя ще обхване и нови услуги по дентална помощ за децата.Д-р Миланов и д-р Виктория Жекова, национален координатор на програмата за силанизиране на зъбите се включиха в кръгла маса с участието на зъболекари, медицински сестри, директори на училища, общинари, представители на Регионалния инспекторат по образованието и РЗИ. По време на срещата бяха отчетени резултатите от програмата за превенция на оралните заболявания при деца до 18 години.

През миналата година в област Кърджали са сложени силанти на зъбите на 325 деца, а броят на силанизираните зъби е 1 074, съобщи председателят на Районната колегия на зъболекарите д-р Михаил Михалев. Според него и колегите му все повече родители осъзнават, че е необходима редовна зъбна профилактика на децата им, а своеобразното "лакиране" предпазва детските зъби. Специалистите отчетоха, че броят на заболелите от кариес в Кърджалийско е над средното ниво за страната. Бе обявено, че в региона започна поредният етап по поставяне на силанти на детските зъби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай