МУ - Варна с отличие Best Innovation for Education на най-мащабния форум за технологии и иновации Webit Festival 2017

МУ - Варна с отличие Best Innovation for Education на най-мащабния форум за технологии и иновации Webit Festival 2017 | StandartNews.com

Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов" - Варна бе отличен в категория „Best Innovation for Education" по време на осмото издание на един от най-мащабните форуми за технологии, иновации и предприемачество в Европа – Webit Festival 2017. На тържествената церемония, която се проведе на 25 април в зала "Джон Атанасов" на София Тех Парк, бяха отличени най-добрите дигитални проекти, иноватори и интегратори на технологични решения в България. Ежегодно носители на отличията са лидери в своите сфери и доказани професионалисти от най-високо ниво.

Интегрирането на съвременни IT решения, системи и иновации в образователния процес е част от стратегията на ръководството на МУ-Варна за високотехнологично обучение на студентите по медицински и здравни специалности в България, което нарежда варненския медицински университет сред най-модерните в света. Видеоконферентната система, която е внедрена във всички бази на университета, както и във филиалите, предоставя възможност за теле-комуникация с всяка точка на света по време на конференции, свързване на различни участници в съвместни сесии, провеждане на отдалечени лекции, презентации и дискусии.

В Медицински университет - Варна вече има възможност за интерактивно създаване и разпространение на съдържание, тъй като студентите, специализантите и докторантите посещават международни лекции в рамките на своето образование.
Развитието на информационните технологии и цифровото предприемачество носи последици в социален, политически, бизнес и философски характер и затова е важно как ще бъдат използвани. Това е заявил по време на откриването на ежегодния форум Webit.Festival за технологии, иновации и инвестиции, който се провежда под негов патронаж, президентът Румен Радев.
Webit Festival 2017 събра огромен брой инвеститори от цял свят и представители на най-големите технологични компанииот от над 90 държави, обясни Пламен Русев, президент на Webit.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай