07:30 ч.

30.10.17

1 мин.

0

0

0

Делят финансирането на училищата по 3 критерия

от редактор |

Делят финансирането на училищата по 3 критерия

Училищата вече ще се финансират по три разходни стандарта, като освен броят на децата и на паралелките, ще се отчита и колко ученици има в класовете, за да се коригират досегашните неравенства между големи и малки училища. Това каза просветният министър Красимир Вълчев на заседание на Парламентарната комисия по образование, която заседава във Велико Търново снощи.


По думите му делегираните бюджети са стимул за обхващане на децата в образователната система, но понякога това се случва с цената на прикриването на отсъствия и въздържането от наказания.


Училищата в отдалечените райони ще получат 12 процента повече средства, като и вече са разделени на осем групи, като се отчита отдалечеността и невъзможността при други условия да се привлекат учители.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент