10:10 ч.

15.09.17

2 мин.

0

1

0

Апелът на Министър Вълчев: Достъпно и качествено образование за всички

от редактор |

Апелът на Министър Вълчев: Достъпно и качествено образование за всички

В навечерието на първия учебен звънец повече от всякога съм убеден в нуждата от достъпно и качествено образование за всички деца. Вярвам, че без добро образование няма да бъдем успешни като нация, силни като държава. Бъдещето на обществото ни, на икономиката и развитието на страната, на сигурността ни, зависи от това да създаваме и възпитаваме образовани млади хора. Това каза в обръщението си към учениците, учителите и родителите за началото на новата учебна година министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.


"Скъпи ученици, знанието, което могат да ви дадат учителите, е най-голямото богатство. Използвайте го, за да преодолявате трудностите и да изпълните своите мечти. Задача на училището е да ви подготви за живота, да ви даде нужните умения, да ви помогне да израснете като личности, като достойни хора" - обърна се към учениците министър Вълчев.


По думите му професионализмът, опитът и знанията на учителите са необходими, за да се справят децата с предизвикателствата в съвременния свят.


"Признанието към вашия труд не трябва и няма да се изчерпва с поздравленията в навечерието на новата учебна година. Ние ще положим всички усилия, за да осигурим онази необходима ви подкрепа, за да гарантираме чрез вас качеството на обучението и образованието, които учениците ни заслужават", уверява учителите в началото на новата учебна година министър Красимир Вълчев.


В обръщението си към родителите образователният министър посочва, че вярва, че за всеки от тях постиженията на децата са най-голямата награда.


"От вас зависи да възпитате любовта към знанието и интереса към новото и затова казвам, че вие сте опората и партньорът, без който училището не може да съществува. Разчитам, че ще работим заедно, за да бъде българското училище онова, което си представяме и желаем за своите деца", отбелязва министър Красимир Вълчев.


Към първокласниците образователният министър отправя думите: "В този толкова важен за вас ден искам да ви пожелая да бъдете любопитни, да търсите и откривате необятните възможности, които познанието ще ви даде. Бъдете добри един към друг, към учителите и семействата си, обичайте приятелите си и учете, за да бъдете успешни и щастливи".


"15 септември е един от най-празничните дни в българското училище. Пожелавам на учениците, учителите и родителите успешна нова учебна година, много късмет и здраве", заявява министърът на образованието Красимир Вълчев.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 13:31 · 15.09.2017
семейство-уютен дом-достатъчно средства за задоволяване потребностите- без тях не може да говорим за качествено образование-когато детето няма пари за билетче за автобуса, няма какво да яде и е свидетел на непрекъснатите скандали поради немотията или родителите му са далеч от страната да работят-за какво образование говорите-стига с това лицемерие, истината кажете цялата истината
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент