16:15 ч.

23.08.18

1 мин.

0

1

0

850 свободни места остават в Софийския университет след третото класиране

от редактори |

850 свободни места остават в Софийския университет след третото класиране

Общо 4486 новоприети студенти са се записали след приключване на трите класирания в кандидатстудентската кампания за учебната 2018/2019 година на Софийския университет „Св. Климент Охридски". 850 са незаетите места в редовна и задочна форма, субсидирани от държавата. За тях Софийският университет обявява допълнителен прием.


Незаети места има в специалности като „Философия", „Социология", „Публична администрация", „Културология", „Библиотечно-информационни науки". В специалността "История" има 28 свободни места в редовна форма и 15 места в задочна форма. В „Българска филология" и „Социални дейности" свободни са 17 места в редовна форма, за „Славянска филология" - 27, за „Френска филология" - 16.


Свободни места има и в специалностите „Физика", "Химия", „Биотехнологии" и пр. Незаетите места в специалностите "География" и „Геология" са 26, в „Музика" - 20.


Срокът за подаване на документи за участие в допълнителния прием е от 10 до 14 септември. На 15 септември 2018 г. ще се проведе допълнителен изпит по теология (устен). Класирането ще бъде обявено на 18 септември 2018 г., а записването на новоприетите студенти ще бъде на 19, 20 и 21 септември 2018 г.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 10:27 · 24.08.2018
„Философия", „Социология", „Публична администрация", „Културология" - ау какви прогрeсивни и практични науки, с голям потeнциал за голeми заплати слeд като похарчиш на маика си и баща си спeстяванията за старинитe им.В България трябва да почнат да плащат на студeнти избрали да стават учитeли, ако искат да има такива и заплатитe да им позволят да влизат в клас с жeланиe иначe дeцата ни щe стават само за продавачи,шофиори и чистачи в ЕС слeд ощe 15-20 години.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент