09:30 ч.

15.09.16

1 мин.

0

0

0

66 хил. деца за пръв път прекрачват училищния праг

от Стандарт |

66 хил. деца за пръв път прекрачват училищния праг

66 хиляди деца днес започват училище. Новата учебна година ще бъде открита в над 2000 училища. 


За първи път в класните стаи ще влязат над 66 600 първокласници. Тази година те са с хиляда по-малко. По данните на регионалните управления учениците от 1-ви до 12-ти клас са близо 720 000.


Заради демограската криза през новата учебна година се закриват 27 училища. Най-много са основните, следвани от началните и професионалните гимназии.


Заради откриването на новата учебна година ще има засилено полицейско присъствие около всяко училище. Стотици полицаи ще следят за реда, а катаджии ще подпомагат трафика около учебните заведения, тъй като се очаква да има задръствания.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент