12:16 ч.

23.10.15

1 мин.

1272

0

0

4 медала за България на Международната олимпиада по астрономия

от Калина Александрова |

4 медала за България на  Международната олимпиада по астрономия

Един златен, два сребърни и един бронзов медал спечели българският отбор на ХХ юбилейна Международна олимпиада по астрономия, която се проведе от 15 до 23 октомври 2015 г. в град Казан, Русия, съобщиха от Министерството на образованието и науката.


Стефан Иванов в IX клас от Природоматематическа гимназия "Акад. Никола Обрешков" – Бургас, спечели златен медал и специален диплом за най-висок резултат от всички участници в олимпиадата.


Георги Александров в IX клас от Софийска математическа гимназия "Паисий хилендарски" завоюва сребърен медал.


Бойко Борисов в IX клас от Софийска математическа гимназия "Паисий Хилендарски", също спечели сребърен медал.


Петър Димитров в IX клас от Национална природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов" в София беше отличен с бронзов медал.


Ръководители на отбора са Ева Божурава от Народната астрономическа обсерватория и планетариум "Николай Коперник" – Варна, и Йоанна Кокотанекова от Астрономическата обсерватория при Младежки център в град Хасково. Заслуги за подготовката на участниците имат Никола Каравасилев от Физически факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски", Захари Дончев от Институт по астрономия на БАН, Даниела Иванова – учител в Математическа гимназия "Баба Тонка" – Русе.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент