450 математици от 45 държави мерят сили в АУБ

450 математици от 45 държави мерят сили в АУБ | StandartNews.com

Благоевград. Американският университет в България е домакин на най-голямата в света Международна олимпиада по математика за студенти. Най-добрите математици от цял свят ще решават задачи в Благоевград от 30 юли до 3 август. Престижното състезание се организира от Юнивърсити колидж - Лондон в сътрудничество с АУБ. Официалното откриване на олимпиадата ще бъде в сряда от 10.30 часа в театралната зала на студентски център "Америка за България". В надпреварата ще вземат участие близо 450 студенти от 45 страни. Над 100 университета ще имат свои представители на олимпиадата.

Състезанието ще се проведе в два кръга - първи кръг на 31 юли, втори - на 1 август. Задачите ще бъдат определени непосредствено преди започване на олимпиадата.

Церемонията по закриване ще бъде на 3 август от 18.00 часа в студентски център "Америка за България", тогава ще бъдат раздадени и наградите на победителите.

В миналогодишното издание отборът на Московския институт по физика и технология от Русия спечели първото място, а в индивидуалното класиране с най-добър резултат беше руснакът Владимир Брагин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай