17:00 ч.

05.09.17

1 мин.

0

1

0

25 години ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ ПО АГРОБИЗНЕС И РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНИТЕ

от редактор |

25 години ВИСШЕ УЧИЛИЩЕ ПО АГРОБИЗНЕС И РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНИТЕ

Притча за злобата, към която трябва да се отнасяме като към подарък


Мъдър самурай обучава учениците си на бойно изкуство. Сред тях имало един, който се славел като злобен и жесток. Той наругавал и предизвиквал някои от околните. Изкарвал го от равновесие и го побеждавал.
Един ден той се опитал да оскърби учителя. Само, че учителят се отнасял невъзмутимо към пороя от обиди и оскърбления. Запазил спокойствие.


Агресорът излязъл от равновесие и си тръгнал. Тогава учениците развълнувани попитали учителя защо не се е защитил. Защо не се е бил с него, за да му даде урок. А мъдрият самурай отговорил: „Към злобата, завистта и оскърбленията трябва да се отнасяме като към подарък, който не приемаме. А ако ти не приемеш подарък, той кому принадлежи? Остава в този, който ти го е донесъл. По този начин завистта, злобата и ругатните остават в сърцето на този, който ги носи".


***
Висше училище по агробизнес и развитие на регионите се грижи не само за образователното, но и за културното развитие на студентите. Срещите им с водещи творци им носят духовна сила и мъдрост. От разговорите с Антон Дончев, Стефан Цанев, Светлин Русев, Тома Томов, Недялко Йорданов, Цветана Манева, Георги Господинов, Валерия Велева, Мира Радева, Георги Лозанов, Михаил Вешим, Харалан Александров, Георги Мишев, Йордан Велчев, Евгений Тодоров и др. те придобиват имунитет срещу завистта, злобата и невежеството.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 18:05 · 05.09.2017
Kakvo e tova bombasti4no ime ? To imeto ne pravi Universiteta - tova si e Selskostopanskata academia v Plovdiv .
Redaktora - obrasovanieto e v osnovata na kulturnoto rasvitie na horata be 4ovek , ot mene da go snaesh.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент