19:40 ч.

16.05.18

1 мин.

0

0

0
10 000 квестори ще пазят матурите

10 100 квестори ще пазят матурите в понеделник, съобщи заместник-министърът на образованието Таня Михайлова. Във всички стаи ще има видеонаблюдение, а министерството на образованието е взело мерки за сигурност, така че въпросите да не изтичат. Първият изпит по български език и литература е в понеделник.


Министърът на просветата Красимир Вълчев пък съобщи, че Брюксел ни размразява парите за наука, които бяха спрени по времето на Меглена Кунева. От 2016 г. досега всички средства по оперативната програма "Наука и образование" се изплащаха от държавния бюджет. Европа замрази средствата, след като Кунева пое еднолично и изразходването на средствата, и контрола над тях. Първият транш от европарите се очаква през юни.


Министър Вълчев посочи също, че очаква от университетите поне четири стратегии за развитието им през следващите години. Те обаче не трябва да са свързани с разкриване на нови факултети и филиали, а по-скоро с повече дигитализацията на обучението на студентите, така че те да могат да учат и от разстояние. Министър Вълчев посочи, че ще бъдат подготвени промени в Закона за висшето образование, с които ще се въведат по-строги правила за управлението на университетите.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент