ЗАРАДИ СНЕГА: Починало момиче, обърнати тирове и забрани за трафик на камиони

ЗАРАДИ СНЕГА: Починало момиче, обърнати тирове и забрани за трафик на камиони | StandartNews.com

Снегът и влошените метеорологични условия традиционно усложниха трафика в страната.

От АПИ увериха, че имат готовност при рязко влошаване на времето ще бъде ограничавано движението на тежкотоварните превозни средства, а там където се налага заради силния вятър и снегонавяванията трафикът ще се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия.

Усложняването на трафика доведе и до пътни инциденти. Около 14.00 часа временно бе ограничено движението по автомагистрала "Тракия" в района на Вакарел, посока София. Причината за това бе ТИР, който се е ударил в движещия се пред него друг ТИР, но няма сериозно пострадали.

Около 14.00 часа при тежък пътен инцидент на един от изходите на София, в района на Драгичево, са се ударили два леки автомобила. 19-годишно момиче е загинало, а друга жена е транспортирана в болнично заведение. От Пътна полиция препоръчват на водачите, пътуващи към София, да използват автомагистрала "Люлин".

Междувременно се въвежда ограничение в движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по път I-1 Видин – Монтана, в посока от Видин към Монтана, поради силен снеговалеж, за снегопочистване. Обходният маршрут за движещите се в посока от Видин към Монтана е: път II-11 Дунавци – Арчар, път III-112 Добри дол – Тополовец, път III-114 Тополовец – Ружинци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай