Задържаните в "Люлин" с обвинения за наркотици

Задържаните в "Люлин" с обвинения за наркотици | StandartNews.com

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на седем участници в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотици. Членовете на престъпната структура бяха задържани вчера в столичния ж.к. "Люлин" при специализирана операция на Сектор „БОП" – СДВР под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Обвинения са повдигнати на Ивайло Стойнов - ръководител на групата, и на участниците Венцислав Дамянов, Тодор Григоров, Марио Тодоров, Петър Миленов, Григор Русев, Петко Стоянов за престъпление по чл. 321 и 354а от Наказателния кодекс.

Според събраните до момента доказателства групата е действала поне от януари 2014 г. В жилища и автомобили на задържаните са намерени различни по вид и количества наркотици – хашиш, марихуана, кокаин, хероин.
С прокурорски постановления на седмината е наложено прокурорско задържане до 72 часа. От Специализирания наказателен съд ще бъде поискано налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража" за всички участници в групата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай