Задържаха един от водачите на протеста в Гърмен

Задържаха един от водачите на протеста в Гърмен | StandartNews.com

Андон Балтаджиев, един от водачите на протеста срещу ромите в Гърмен, е задържан в Шумен, предаде БГНЕС.

Балтаджиев е председател на НПО "Активна съвест" в Гоце Делчев. Към 17.30 той се е обадил на репортер, че е получил телефонно обаждане да се яви на разпит в РУП Гоце Делчев. Обяснил, че пътува за Варна и в момента е в района на град Шумен. Тогава от полицията му казали, че ще бъде разпитан в РУП-Шумен. След 2 часа чакане той се обадил отново, че е задържан с обвинение за подстрекателство.

В понеделник, малко преди посещението в Гърмен на министър Румяна Бъчварова, Балтаджиев каза пред БГНЕС, че не вярва да има резултат от срещата, в която освен вътрешния министър участваха още главния секретар на МВР Георги Костов, шефът на ОД на МВР-Благоевград Христо Разсолков, областният управител Бисер Михайлов и др.

Към 17.30 часа днес Балтаджиев се е отбелязал във Фейсбук от Шумен и е публикувал следното: "Ало, мангалите, утре съм в Гърмен, не се успокоявайте".

В сряда протестиращите срещу ромските набези в Гърмен дадоха 7 дни на властите, за да съборят незаконно построените къщи в ромското гето "Кремиковци". Голям протест се насрочва в социалните мрежи за 2 юни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай