12:05 ч.

10.11.17

1 мин.

0

0

0

Задържаха 30 240 кенчета бира на Дунав мост 2

от редактор |

Задържаха 30 240 кенчета бира на Дунав мост 2

30 240 метални кутии с бира задържаха митническите служители от Митница Лом при проверка на влизащ в страната товарен автомобил през ГКПП Дунав Мост 2, съобщиха от Агенция "Митници". Влекачът с полуремарке и полска регистрация е превозвал групажна стока.


На 07.11.2017г. служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Лом селектират входящия товарен автомобил и при последвалата физическа и документална проверка е установено, че една от превозваните стоки в камиона са 20 палета, съдържащи бира с марка „ARGUS" в 30 240 броя метални кутии/кен/ от по 0,5 литра или общо 15 120 литра бира. Митническите служители констатират, че стоката се движи в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове/ЗАДС/. За бирата не е платен или обезпечен дължимия акциз по ЗАДС. Не е придружена от никакви документи, от които да е видно, че се движи под режим отложено плащане на акциз.


Бирата е задържана в склад на Митница Лом. Взети са контролни проби за анализ и е започнало административнонаказателно производство по случая. Работата по случая продължава.


Други 30 800 бутилки с над 10 000 литра бира бяха задържани от митническите служители в района на Дунав мост 2 Видин - Калафат през октомври. Пивото, превозвано в нарушение на ЗАДС, бе открито от мобилен митнически екип на Митница Лом в товарен автомобил, пътуващ от Чехия за България.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент