Вкараха Иван Слънцето и 7 дилъри в ареста

Вкараха Иван Слънцето и 7 дилъри в ареста | StandartNews.com

Иван М. с прякор Слънцето и петима негови дилъри са арестувани в мащабна полицейска акция в Слънчев бряг в петък вечерта. Това съобщи днес бургаският сайт Флагман. Белезниците щракнали около ръцете на софийските гастрольори по морето, докато главният секретар на МВР Георги Костов е бил в полицейската дирекция в Бургас.

Слънцето е един от основните играчи на пазара на наркотици в столицата, като в последно време се специализирал в разпространието на кокаин. Той и бандата му използвали стрелбата срещу Митьо Очите и решили да превземат разпространението на белия прах в Слънчев бряг.

Основна екстра на бандата на Слънцето е, че предлагали личен дилър на баровците. На практика обаче дилърите от София запазвали стария дилър на клиентите си от столицата. Докато те били на море в Слънчев бряг и Свети Влас, дилърите просто пътували с клиентите си и ги ослужвали лично, твърдят полицаи.

Името на 41-годишния Иван Слънцето стана публично известно през 2009 г., след като СДВР разби мрежа за пласиране на дрога в столичните квартали "Надежда", "Връбница" и "Свобода", а Слънцето бе обявен за техен тартор.

Разследването на бандата ще бъде възложено на Специализираната прокуратура, а срещу членовете на бандата на Слънцето ще бъдат повдигнати и обвинения за участие в организирана престъпна група, съобщиха вчера от МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай