В Бургас разкриха зловещо убийство без труп

В Бургас разкриха зловещо убийство без труп | StandartNews.com

Психичноболният Динко призна, че е екзекутирал Бехчет Ахмет и го изгорил

Ратай на килъра му помогнал да се отърве от трупа

Бургаските криминалисти разкриха невероятно заплетен случай на зловещо убийство без труп. Жертвата е 47-годишният бизнесмен Бехчет Исмаил от Айтос, който изчезна безследно преди три месеца. Търговецът е бил убит на 20 март край бургаския квартал "Банево", а трупът му изгорен на сметището. От Бехчет са останали само пепел и шепа натрошени кости. Въпреки липсата на труп и невъзможността да се направи ДНК анализ, полицаите разплетоха случая за по-малко от 48 часа и задържаха убиеца.

Айтоският бизнесмен е бил екзекутиран от 44 годишния местен жител Динко Вълчев, който има леки психични отклонения. Кървавото престъпление станало в деня на изчезването на айтозлията - 20 март. Бехчет пристигнал в Банево при Динко, за да купи агнета от кошарата му. Докато водили преговори за бройките и цената, двамата се скарали жестоко. Свидетел на кавгата станал ратай, нает от Динко да гледа овцете му в малката ферма край квартала. Работникът в момента е най-важният свидетел на обвинението, защото той не само е пряк очевидец на убийството, но и помогнал на шефа си да изгорят трупа. Динко и Бехчет се карали повече от час.

Купувачът не искал да даде цената, която поискал продавачът. "Агнетата ти са слаби и мършави, не стават. Трябва или да ги охраниш, или да им намалиш цената, иначе не купувам", отсякъл Бехчет и понечил да се тръгне. В този момент психичноболният Динко превъртял, грабнал метален прът и го стоварил с всичка сила върху айтоския търговец. Единственият удар разбил черепа на мъжа и го умъртвил на място. Без да губи време убиецът се заел да прикрие всички следи от жестокото престъпление. С помощта на своя работник, той завлякъл трупа на Бехчет на близкото до кошарата сметище и го подпалили.

Преди да драснат клечката залели тялото с бензин и го затрупали с гуми и дървета. В продължение на два дни те подклаждали огъня, за да сигурни, че от трупа няма да остане и следа. През това време съпругата на Бехчет съобщила в полицията, че мъжа й е изчезнал. Жената разказала как го видяла за последно на 20 март. В 9.30 часа сутринта той напуснал дома си в Айтос, като казал, че отива да купи животни и ще се прибере след обяд. Търговецът обаче така и не се върнал.

Близките му се разтревожили и го обявили за издирване, но никой не се усъмнил, че може да е убит. Те по-скоро подозирали, че е избягал при любовницата си в северна България, където и друг път се случвало да го откриват. Този път издирването им обаче ударило на камък. Повече от три месеца униформените търсиха безследно изчезналия мъж, докато не попаднали преди два дни на шепа изпепелени кости на сметището край квартал Банево. В кошарата на Динко Вълчев пък открили съмнителен двигател от автомобил. Справка по номера на рамата установила, че двигателят е свален от колата на изчезналия Бехчет.

Психичноболният Динко Вълчев и неговия ортак в животновъдството били подложени на кръстосан разпит и бързо признали за убийството. Работникът разказал, че след като бил накаран от шефа му да изгорят тялото, се отървали и от колата на убития. Двамата раздробили на парчета синия Фолксваген Голф и го продали в различни пунктове. Динко обаче запазил двигателя, защото смятал, че може да му вземе повече пари.

Останките от трупа на Бехчет са открити близо до мястото, където преди десетина дни убиецът Динко беше заровил мъртвата си майка. Случаят тогава потресе хората в квартал "Банево". Те се усъмниха, че съседът им може да е умъртвил майка си Стойка, тъй като възрастната жена внезапно изчезнала. Комшиите няколко пъти го питали къде е, но той не казвал. Накрая им съобщил, че починала и той я заровил близо до дома си. Първоначални подозрения, че Динко е убил майка си обаче не се доказаха, тъй като се установи, че жената е страдала от напреднала форма на онкологично заболяване.

От вторник убиецът е задържан под стража за 72 часа с постановление на Бургаска окръжна прокуратура. Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за умишлено убийство.
"В хода на разследването, под ръководството на Бургаска окръжна прокуратура, са извършени множество оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, огледи на местопроизшествия, претърсвания и изземвания, следствен експеримент и др. Назначени са множество експертизи, имащи отношение към предмета на доказване", съобщиха от ОД на МВР Бургас. .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай