13:00 ч.

07.09.18

2 мин.

0

6

0

Уволненият полицай заради инцидента с бащата на Радев: Действах по съвест!

от редактор |

Уволненият полицай заради инцидента с бащата на Радев: Действах по съвест!

Уволнен полицай и четири административни наказания след вътрешната проверка на МВР за катастрофата с бащата на президента в Харманли. Инцидентът стана на кръгово кръстовище, където автомобилът на Георги Радев се удари с триколка. Акт обаче получи само мъжът с триколката, а според МВР полицаят не е изпълнил служебните си задължения. Полицаят разказа неговата версия пред Нова ТВ.


Митко Станков има зад гърба си 26 години в системата на МВР. До вчера, когато е дисциплинарно уволнен заради катастрофата с бащата на президента. Тя стана на 17 август на кръгово кръстовище в Харманли.


Което трябваше по инструкции и по закон, си го свърших. Видно от мястото на ПТП-то това, което съм го дал, е така, заяви Митко Станков.


От кадрите, разпространени от охранителните камери, се вижда, че мъжът с триколката се движи с предимство в кръговото кръстовище, когато се сблъсква с колата на Георги Радев. Според полицая водачът на триколката е сменил посоката на движение.


Този водач на триколката ми каза така: "Аз карах плътно вдясно, завих на ляво и после исках да тръгна към центъра, завих надясно и се ударих в предната част на автомобила. Затова съм дал вина на водача на триколката", обясни Станков.


След вътрешната проверка актът е отменен и са съставени нови. Освен уволнението на пътния полицай, административни наказания са наложени на още четирима служители на районното управление на полицията в Харманли. Повече подробности от МВР засега не съобщават. А Митко Станков твърди, че не е познавал никой от участниците в катастрофата преди нея и е действал по съвест.


Не виждам какво съм прикрил като е бащата на еди-кой-си. Ако беше друг гражданин водачът на мерцедеса, щеше да е същото, заявява Станков.


И двамата участници в инцидента твърдят, че са невинни. След катастрофата дори си станали близки.


Ще останем приятели с него, просто това да ви кажа, не искам нищо повече, заявява Стефчо Тодоров, водач на електрическата триколка.


И станахме и приятели с него, заявява и Георги Радев. А уволненият полицай ще обжалва освобождаването си. Съвестта ми е чиста, заявява Станков.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Димитър Марков · 13:17 · 08.09.2018
Аз съм същото име, и с прякор Сърбина.Най любимото и скъпо нещо в живота ми е (откровената религия бпц) с нейните бизнес и политически цели.
Потребител · 15:27 · 07.09.2018
Това в България ли се случва
В Колумбия ли
Търпи българино търпи
Потребител · 14:37 · 07.09.2018
Не може на КРЪГОВО да изпреварваш и да блъскаш когото и да било. Да му вземат книжката на шофьора, глоба и проверовъчен изпит!
Потребител · 14:42 · 07.09.2018
@Потребител Тоя има пари да си наеме частен шофьор, след като не може да спазва правилника.
Потребител · 13:35 · 07.09.2018
И аз да бях щях така да постъпя. По-добре да ме уволнят, отколкото да направя акт на Бащата (с главно Б) и да ми се случи нещо много много по-лошо. Все пак живеем в България, а тук цари тотално беззаконие.
Потребител · 13:24 · 07.09.2018
Без коментар
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент