Удушената Деси организирала концерт за болно дете

Удушената Деси организирала концерт за болно дете | StandartNews.com

Заедно с приятелите си от сдружение "Вяра в доброто" получила "Бяла лястовица"

Убиецът Венцислав не можел да гледа как колят заек, но превъртял от алкохола

Беше човек с голямо сърце, винаги се раздаваше за другите. Това споделиха потресени приятели на 17-годишната ученичка Десислава Ганева, която в пристъп на ревност бе удушена от своя приятел Венцислав Атанасов. От година и половина Деси е била сред най-дейните членове на сдружението "С вяра в доброто", което организира благотворителен концерт във Велико Търново в помощ на болния от мускулна дистрофия Ради Василев. "Дойде при нас с притеснение, че все още е непълнолетна. Приехме я с отворени сърца. Включваше се във всички инициативи. Беше душата на сдружението", сподели за "Стандарт" Лъчезар Любенов, председател на "С вяра в доброто". Благотворителната организация помага на стари, самотни, бедни и хора в затруднено положение. Миналата събота Деси и членовете на сдружението боядисали яйца за 13 възрастни и 13 дечица от социално слаби семейства в Горна Оряховица, на които помагат.

През миналата година Деси се включила преди първия учебен ден в раздаването на ученически пособия, талони за безплатни закуски и зимни якета. После момчетата и момичетата от "С вяра в доброто" организирали акция за събиране на дрехи, обувки и играчки за 3-годишно дете, което е загубило родителите си при катастрофа на магистрала "Тракия". Мечтата на сирачето била да има колело. "Всеки месец Деси и другите доброволци раздаваха талони деца за безплатни закуски в местна баничарница. Опаковаше колети за дрехи, с които сдружението периодично изпраща на община Свищов на социално слаби", споделя Любенов. Деси

често прибирала вкъщи улични кучета и котки

През лятото работела, помагала на хора да гледат деца срещу заплащане, за да помага на баща си, който останал без работа.

Дори след поредната бъбречна криза Деси идвала в офиса на сдружението и говорела с деца от социално слаби семейства. "Като техен психолог беше. Тя ще бъде ангелът на небето на сдружение "С вяра в доброто".", споделя Любенов. А признание за дейността на сдружението е призът "Бяла лястовица" от "Господари на ефира", както и на местни награди от общинските управи в Горна Оряховица и Велико Търново. Деси била и изключително артистична. Играела в младежкия театър "Алтернатива" в Горна Оряховица.

Десислава е единствено дете в семейството.
С Венцислав

имали връзка от миналата година

и се срещали понякога в къщата на бабата и дядото на девойката в село Правда. Приятелят й след броени дни щял да заминава на гурбет в Англия, твърдят запознати. Искал да изкара пари, с които да се издържа, докато учи икономика във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Четвъртокурсникът изкарвал някой лев и като общ работник към горнооряховска строителна фирма.

Във фаталната вечер пияният Венцислав удушил любимата си, след като я заподозрял във виртуална връзка със заможен мъж от Златарица, който ходел на гурбет в Холандия. Няколко часа по-късно 22-годишният мъж сам се предал в районното управление на полицията в Горна Оряховица. "Влязъл е в районното и е поискал да говори с дежурния. Нормално се е държал", поясни главен инспектор Павлин Лазаров.

При разпитите станал ясно, че извършил престъплението в пристъп на дива ревност и под влиянието на алкохола.
Вчера Великотърновският окръжен съд остави за постоянно в ареста Венцислав. Мярката бе разглеждана при закрити врата.

Близките на убиеца не могат да си обяснят какво е отключило в него такава агресия.

"Той е жалостив - като коля заек, бяга и не ще да яде, не ще да вижда такова нещо.

Беше лудо влюбен в момичето

все това разправяше: "Много я обичам, искам я". Това разказа бабата на 22-годишния Венцислав. По думите на жената родителите на момичето имали пълно доверие на нейния внук и го пускали само с него.

"За първи път го видях с приятелка, с такава радост го приехме. Не знам защо го е направил, той в някаква ярост го е извършил. Той е всеотдайно момче", вайка се възрастната жена. "Съжалявам много за това момиченце, как да помогна сега", нарежда жената. Според нея, ако са знаели какво ще стане, не са щели да го пуснат да излезе. "Държаха се много любезно един към друг. Тя му е първата приятелка", допълни още бабата на убиеца.

Съучениците и учителите на Деси в Пpoфecиoнaлнa гимнaзия "Атaнac Бypoв" в Гopнa Оpяхoвицa са потресени от зверското престъпление. "Тя не се обърна към мен, не е търсила помощта ми", заяви шокираната класна ръководителка Десислава Кондева. В понеделник и вторник

девойката е била в болнични

Добра и скромна ученичка била, но често отсъствала от училище заради проблеми с гръбначния стълб и бъбреците. Класната споделя, че момичето е било социално ангажирано и участвало в редица благотворителни организации. Била и много будна и талантлива. На 13-годишна възраст Деси печели второ място в раздел "Проза" на конкурс за детско-юношеско творчество на тема "Кога се раждаше свободата" във връзка с 135-та годишнина от Руско-турската освободителна война.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай