Ученичка почина от свръхдоза

Ученичка почина от свръхдоза | StandartNews.com

Смъртоносна дрога погуби ученичка от 11 клас на бургаското СОУ "Константин Преславски". 18-годишната Ралица Русева е починала късно вечерта в събота в шоковата зала на бургаската болница. Момичето е било доведено 4 часа по-рано в много тежко състояние. Лекарите са направили всичко по силите си, но не са успели да се преборят за живота й.

"Когато пристигна, беше неконтактна, в безсъзнание и едва дишаше. Не можем категорично да кажем каква е причината за смъртта, но симптомите показваха, че е приела наркотик или други тежки опиати. Зениците й бяха силно свити, белег, който е типичен след приета дрога", каза източник от МБАЛ-Бургас.

Медиците предполагат, че момичето е взело свръхдоза наркотик или някаква смъртоносна комбинация между няколко вида несъвместими синтетични опиати. Ралица е живеела заедно с баща си в минно селище "Черно море", което се намира на десетина километра от Бургас. Учила е в 11 клас на СОУ "Константин Преславски" в бургаския комплекс "Славейков".

Съучениците й разказаха, че успехът й не бил от най-добрите, но била душата на компанията. Причините за смъртта на момичето ще станат ясни до месец, коментираха от бургаската болница. В столична лаборатория са изпратени за изследване кръвни проби, които трябва да установят какъв наркотик е приело момичето. "По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от НК за убийство", коментираха от бургаската окръжна прокуратура, която разследва случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай