Убийството в "Хаджи Димитър" - извършено със злоба

Убийството в "Хаджи Димитър" - извършено със злоба | StandartNews.com

Заподозреният за убийството на майка си и дядо си млад мъж е действал с много сериозна злоба и омраза, с изключителна жестокост. Извършителят е психически неуравновесен. Заподозреният Кристиян Гочев все още се издирва, полицията установява контактите и приятелските му връзки, за да предположи къде би се укрил. Това съобщи  директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов в ефира на bTV. 

Той допълни, че с ресурсите, с които Кристиян разполага, не би следвало да се укрива дълго, ако не ползва приятели и не спи на открито. Неговата снимка и данните са разпространени и по граничните пунктове.

„Всички лица от обкръжението на Кристиян Гочев са разпитани, предстои още работа с тях, по всички възможни канали търсим и се надявам да установим къде се намира това лице. Целият случай тръгна от намиране на неговата лична карта, така че лицето към момента би следвало да няма документи за самоличност", каза директорът на СДВР.

Автомобилът на дядото на Кристиян също липсва и е обявен за издирване, въпреки че, според близките, не би следвало той да е с колата.

Ст. комисар Младен Маринов съобщи, че ще бъде направен повторен оглед и ще се извърши аутопсия на телата, за да се съберат още веществени доказателства, уличаващи извършителя.

Според него до убийството се е стигнало в резултат от съчетанието на психическо заболяване на мъжа и употребата на наркотици.

„Кристиян има освидетелстване, има престой в психиатрично заведение и най-вероятно употребата на наркотици спомага и отключва кризите, в които изпада", каза ст. комисар Маринов.

Жестокото убийство потресе хората от столичния квартал „Хаджи Димитър вчера. Както "Стандарт" вече писа, заподозреният за престъплението Кристиян Гочев нарязал майка си и дядо си с мачете.

Разплитането на случая тръгва от една изгубена лична карта. Телата са открити съвсем случайно, след като полицаи намират изгубения документ и отиват да го върнат на притежателя.

Личната карта е на основно заподозрения за тежкото престъпление Кристиян Гочев. На мястото полицаите усещат изключително силна миризма, която се носи във входа, качват се до апартамента и разбиват вратата.

Вътре намират два трупа - на майката на Кристиян и на неговия дядо. По жертвите личат следи от прободни рани от голям нож, нещо, наподобяващо мачете.

Хората от блока са потресени от касапницата. Съседите разказват, че момчето не е създавало проблеми на квартала и че вероятно има проблем с наркотиците. Виждали са го последните два-три дни да се прибира с бира от пазара и не е имал особено поведение.

Хората от входа обаче разказват за чести скандали в семейството и периодични кризи на момчето. Съседите са знаели за психическото заболяване на Кристиян.

Майката на Кристиян е преборила рака само преди месеци. Вместо от коварната болест обаче, загива от множество пробождания с нож. За дядо му хората казват, че е бил прекрасен човек – добър и отзивчив. Два етажа под апартамента на ужасите живее и вуйчото на Кристиян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай