Убиха с бухалки общинар инвалид

Единият килър е бивш граничар, уволнен за рушвети

Убиха с бухалки общинар инвалид | StandartNews.com

След побоя наркодилърите захвърлили сърдечно болния Стефан пред болницата

Трима наркопласьори пребиха до смърт с бухалки общинар инвалид. Драмата се разигра в неделя в Берковица, а жертвата е 31-годишният Стефан Попов. Мъжът е налаган по главата и тялото с бухалки и други твърди предмети в жилището на единия от дилърите. Стефан е бил с крехко здраве и не е могъл да понесе боя, обясниха криминалисти. Когато колабирал, насилниците се изплашили и сами го закарали до болницата в Монтана. Оставили го близо до входа й, където е открит от лекари. Те подали сигнал за това в полицията към 17 часа в неделя. Въпреки опитите им да бъде спасен, малко по-късно Попов е издъхнал от раните си.

Докато лекарите се борели за живота на Стефан, пребият мъж дошъл в съзнание и успял да каже къде и от кого е бил пребит. По разказа му, полицията в Берковица веднага е открила апартамента в кв. "Изгрев", в който са намерени бухалките и други вещи, оплискани с кръв. Арестувани са и убийците - Силвестър Д. на 24 г., Ц.Ч. на 27 г. и Г.Н. на 20 г. Тримата са задържани за 72 часа, но вероятно ще бъде поискана постоянна мярка за задържането им под стража.

Силвестър Д. е бивш граничен полицай. Той постъпил на работа в граничния участък в Чипровци през 2012 г. През 2014 г. е уволнен дисциплинарно за вземане на подкуп от румънски шофьор в прохода "Петрохан". Трима гранични полицаи спрели ТИР-а на румънеца за проверка. Само

Силвестър взел 5 евро от чужденеца

След това тримата спрели автомобил с невалидни регистрационни номера. Силвестър предложил да го пропуснат, а водачът му - "да почерпи". Останалите двама обаче не се съгласили и разказали на началството за случая. Тогава третият им колега бил уволнен. През юни т.г. Силвестър обжалвал пред Административния съд в Монтана уволнението си. Съдът обаче го потвърдил и наложил на жалващия се да плати съдебните разноски, които били 150 лв.

Убитият Стефан Попов е работил в общината в Берковица. Бил е назначен по програма за хора с трайни увреждания през септември 2013 г. Било му е поверено разнасянето на кореспонденцията из помещенията на администрацията. Заради тежко сърдечно заболяване Попов е регистриран като инвалид. "Личеше, че не е добре и всички в управата се отнасяхме към него с добро чувство", казаха жени от екипа на кмета Димитранка Каменова. "Недоумяваме как може да се посегне на човек с толкова крехко здраве", споделиха те. "Това е тежък криминален инцидент", казаха и от районното управление на МВР в Берковица. Предстои да се изясни как Попов се е озовал в жилището на единия от убийците,

за какво са се скарали

и защо се е наложило да се използват бухалки. Обществена тайна в Берковица е, че тримата са свързани с разпространението на дрога. Няма информация дали убитият е бил зависим. По случая е образувано досъдебно производство в районното управление на МВР в Берковица, допълниха от областната дирекция. То е по член 129 от НК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай