Убиецът на Петьо осакатил поне още двама

Убиецът на Петьо осакатил поне още двама | StandartNews.com

Бизнесменът Цветан Пъков, който удари с висока скорост детето 6-годишния Петьо и го уби, е имал още поне две тежки катастрофи, причинени от него, казват пострадали. Пак до бордюра е ударена и възрастната Толева, чиято пета била разкъсана, след като Пъков връхлетял върху нея и тя до ден-днешен е с инвалидизиран крак.

Третият човек, за когото се знае, че е ранен при катастрофа от бизнесмена, е ловецът Христо Христов. „Бях потресен, когато видях по новините, че този човек е прегазил и убил дете", заяви той в сутрешния блок на bTV, където разказа историята от преди 3 години.

Катастрофата станала на 17 ноември 2012 година на пътя Вакарел-Панагюрище. Оттогава до март 2013 година Христов лежи по болници. Има хематом в главата и множество счупвания и други наранявания. След излизането си от болница той продължава лечението си вкъщи.

По думите на ловеца, Пъков карал с над 100 км/ч. Той изскочил внезапно от завоя и ударът бил неизбежен.

Христов разказа още, че в хода на разследването в дома му дошъл разследващ, който го съветвал да прекрати делото, защото няма смисъл. По думите му, Баров от Ихтиман му обяснил положението: „Най-много на него да му дадат пробация, а аз ще пропусна срока да заведа иск за обезщетение от застрахователя". Тогава той се лекувал вкъщи и не бил в напълно адекватно състояние. „И подписах. За което искрено и дълбоко съжалявам", добави тъжно той и посочи, че само 2 години и 5 месеца след неговия инцидент се е случила трагедията в Петьо.

„Не трябва да му се разминава", каза Христов за Пъков.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова обеща да нареди проверка за предишните инциденти.

Бащата на 6-годишния Петьо бил на двайсетина метра от него, когато Пъков връхлетял с джипа си върху детето. Преди това дал на момченцето вода и му казал, че скоро ще ходят да вечерят, но всичко станало за една минута.
Майката пък оставила сина си за 15 минути при баща му. Това разказаха почернените родители на загиналото дете пред Нова телевизия. Момченцето имало навика да се пази и затова колата го ударила именно до бордюра на тротоара, обясниха те.

„Правих му изкуствено дишане, правих му масажи, какво ли не, изби му кръв от ушите", разказва почерненият баща за последните мигове от живота на сина си.

„Той можеше да се пази, трябваше да тръгне в първи клас тази година, купихме му раничка, бележник. Сега винаги ще си остане на 6 годинки, ще бъде малко ангелче", каза през сълзи съсипаната майка. „Децата не са виновни, че играят, ние сме тези, които трябва да ги пазим", каза още майката. Двамата с бащата заявиха, че искат справедливост, за да няма и други пострадали хора от Цветан Пъков.

Плачейки бащата на прегазеното момченце разказа още, че е казал на шофьора убиец: „Цветане, ти уби детето ми!", а той му отговорил: „Ами к'во да направя".

Съгражданите на почерненото семейство обаче никак не са убедени, че Цветан Пъков ще бъде наказан и този път. Те смятат, че щом след толкова нарушения никога не са му вземали книжката и не е изтърпявал по-сериозни наказания, значи се откупува и друго обяснение не може да има.

Очевидци на трагичния инцидент заявиха пред репортерите на Нова телевизия, че Пъков е профучал през детето най-малко със 120 км/ч. Хората твърдят, че в Панагюрище има много пострадали от Пъков, но такива има и в други градове – София, Варна, Златица, Оборище.

Гражданите на Панагюрище се надавят, че след трагичната смърт на Петьо и огромното медийно внимание към случая този път на Пъков няма да му се размине. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай