Тройният убиец Хуриет закопчан в Давос

Тройният убиец Хуриет закопчан в Давос  | StandartNews.com

Тройният убиец на пътя Хуриет Сюлейманов е задържан в швейцарския курорт Давос, научи "Стандарт". Родителите на жертвите му съобщиха, че укриващият се година и половина от Темида ром се е подвизавал в Алпите, вместо да лежи в затвора.

Швейцарските власти незабавно са го предали на Германия, където беглецът е бил адресно регистриран. Сюлейманов има задочна присъда - 15 години лишаване от свобода.

На 5 май 2014 г. на пътя София-Русе край Луковит, той уби с БМВ трима 20-годишни кандидат-студенти от Плевен. На място загинаха Владислав Горанов и Николай Менков, а след множество операции в болницата почина и Цветелина Таслакова. След като тези дни е арестуван, до два месеца се очаква да бъде изпълнена Европейската заповед за ареста му и той да бъде предаден на българските съдебни власти. Прокуратурата вчера официално потвърди информацията за задържането му. Предстои германски съд да се произнесе за екстрадирането му у нас. "Вместо да лежи в затвора, си е развявал крачолите из европейските курорти. Бих му предложил един нашенски курорт, на Дунава, на остров Белене", сподели Христо Таслаков, баща на загиналата Цветелина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай