11:40 ч.

14.03.18

2 мин.

0

0

0

ТРАГЕДИЯ! Взрив в "Арсенал", има загинал /ОБНОВЕНА/

от редактор |

ТРАГЕДИЯ! Взрив в "Арсенал", има загинал /ОБНОВЕНА/

Нарушени са инструкциите за безопасност, заяви шеф на завода


Един човек е загинал и един е обгорен след възникнал инцидент на територията на "Арсенал" Казанлък. Инцидент е станал тази сутрин, в помещение на цех 130 на завод 3.


Все още няма информация за причината, при която е възникнал инцидентът, на място са оперативни групи на фирмата, полицията и специализираните органи.


Загиналият е млад мъж на 27 години от село Шаново, с инициали Ц.В, пострадалият К. Ж.- на 45 години от Казанлък. Загиналият е на работа в "Арсенал" от две години, а пострадалият мъж със стаж от 10 години във фирмата. По предварителна информация е възникнало запалване на смесител, по време на работа.


При инцидента няма други пострадали. Има нанесени материални щети на помещението, в което е работено. Останалите работници са изведени от помещението.


Пострадалият е настанен в Спешния център на МБАЛ Казанлък, за оказване на първа помощ. Пациентът е със сериозен процент изгаряния. По предварителна информация най- вероятно ще бъде настанен в Клиника по изгаряния в Пловдив.


На мястото на инцидента работят специализираните органи.


Изключително неприятен инцидент, моите съболезнования към близките на загиналия. Непрекъснато получаваме информация за инцидента, обясни на извънреден брифинг в Министерски съвет министърът на икономиката Емил Караниколов.


По-късно изпълнителният директор на завод "Арсенал" Николай Ибушев заяви, че инцидентът е възникнал в помещение, където има смесител - миксер за димна смес, което са необазопасени условия на труд.


"При затворена врата в същия момент по непонятни за нас причини двамата работници се озовават вътре с работещ миксер. В този момент, случвайки се нещо в самия миксер, той се възпламенява и пламъкът обгаря двамата. Първият е смъртен случай, вторият е тежко ранен в болницата. Какво е състоянието му не мога да кажа", поясни Ибушев.


Той каза също, че инструкцията ясно и точно указва, че миксерът трябва да се включи при затворена врата без да има в помещението хора. Към момента има назначена комисия, която ще разпитва свидетели, ще разследва, ако има веществени доказателства." Едно е ясно, че има отново нарушение на инструкциите за безопасна работа, както се получава в такива случаи, имаме и инцидент", каза Ибушев.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент