Свещеник избива зъби заради конвенцията

Свещеник избива зъби заради конвенцията | StandartNews.com

Страстите около Истанбулската конвенция доведоха до юмручен бой и избити зъби. Конфликтът избухнал между свещеник и строител, които се били със столове в кръчмата в санданското село Джигурово.

Отец Димитър Манджовски и строителният работник Иван Георгиев влезли заедно в селската кръчма и седнали да се почерпят по едно. Впоследствие обаче се хванали за гушите, заради спор. В началото започнали да водят спор "за" и "против" Истанбулската конвенция, после дискусията им преминала в кавга и обиди на лична основа. Свещеникът вдигнал стол и ударил съселянина си по главата. По-младият строител му отвърнал със серия от крошета, но противникът му не се давал и също размахвал юмруци. Десетината свидетели безучастно наблюдавали няколкоминутната схватка, но накрая се намесили и укротили побойниците. „Ако е бил обиждан и изваден извън равновесие, възможно е, въпреки че е свещеник и трябва да бъде смирен, да се възпротиви и да вдигне стол. И той е човек, и той има нерви", каза съселянинът на двамата Стефан Илиев.

След подадения сигнал от кръчмаря на място пристигнал полицейски патрул от РУП – Сандански. При боя по-сериозно е пострадал строителят, на когото са избити два зъба. И отец Манджовски, и Георгиев са подали жалби в полицията, но строителят по-късно е оттеглил своята.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай